Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
HeluKabel Akademia WiedzyHeluKabel Akademia Wiedzy
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault premium 420 - Zgasła podczas jazdy i nie odpala?

28 Feb 2018 22:12 765 6
  • Level 5  
    Witam
    Mam problem z moja Renata zgasła mi podczas jazdy i nie mogłem jej odpalić
    Cały dzień ja męczył em na postoju a mianowicie , myślałem początkowo ze zmarzło mi paliwo bo było -19 wiec wymieniłem paliwo i filtry ( na drodze) po wszystkim odpowietrzyłem układ i paliwo juz było wszędzie gdy zacząłem kręcić silnikiem nie zapaliła i tak kilka razy nawet Plak nie pomógł ( zaznaczam że auto chodziło wcześniej jak zegarek nie kopciło nie szarpało i nie brało oleju a w styczniu 2017 były regenerowane wtryski i pompa) a wracając do tematu stwierdziłem ze przy kręceniu silnikiem pompa nie daje paliwa na wtryski. Po tej całodniowej mę czarni na drodze przy minus 10 stwierdziłem ze trzeba odholować do mechanika....
    Podczas holowania w drodze do mechanika
    Pokusiło mnie włączyc 6 bieg... trach i zapaliła :)
    Wiec odczepiliśmy z holu i o własnych siłach udałem się do mechanika ( silnik pracował idealnie równo) gdy dojechałem do mechanika na bazę chciałem się upewnić czy wszystko jest poskręcane pod kabina wyłączyłem silnik podniosłem kabinę podokręcałem opaski na kolektorze no i chciałem ponownie uruchomić silnik i nie zapalił??? z góry przepraszam za błędy i proszę o pomoc co to może być???? dzisiaj prubowaliśmy odpalić kilka razy i du....A
  • HeluKabel Akademia WiedzyHeluKabel Akademia Wiedzy
  • Level 19  
    Jak masz separator szklany lub plastikowy , to sprawdź czy nie jest pęknięty.
  • HeluKabel Akademia WiedzyHeluKabel Akademia Wiedzy
  • Level 5  
    Dzięki kolego jutro sprawdzę :)

    Dodano po 5 [minuty]:

    Dodam jescze że po podłączeniu komputera nie wykrywał żadnych bledów?
  • Level 19  
    To tym bardziej sprawdź szczelność układu paliwowego. Podaj paliwo bez pośrednio z bańki na pompę. Wygląda jak by się zapowietrzał, skoro ci na sznurku odpalił.
  • Level 5  
    Wam kolegę wszystko na to wygląda ze padła pompa pomocnicza bo przy kręceniu na rozruszniku nie nabija żadnego bara , z koleji na Plaku nawet nie dobie do jednego bara?
  • Level 19  
    Próbowałeś podać paliwo bez pośrednio z bańki, żeby wykluczyć nieszczelność na odcinku pompa zbiornik. Jeśli tak no to padła pompa.
  • Level 5  
    Z bańki bezpośrednio też nie zadziałała :(
    Całą instalacje elektryczna również przebadaliśmy, myślę że powodem odpalenia na hol była duża prędkość wiec pompa wytworzyła ciśnienie którego nie można uzyskać przy rozruchu rozrusznikiem.
    Jutro zainstalujemy drugą pompę to dam znać.

    Dodano po 19 [godziny] 58 [minuty]:

    Witam
    Wyszło na to ze pompa wysokiego ciśnienia
    Znaleźliśmy dużo opiłków w separatorze
    I gdy zajrzelismy pod pompę to ktoś pod spodem ja nieźle zalepił silikonem
    Czyli coś musiało się dziać wcześniej jeżeli tam znalazł się silikon????
    Czy może ktoś by miał schemat jak wyciągnąć pompę , proszę o pomoc i z gory dziękuję?