Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nice Robus 600 czy BFT Deimos Ultra 600

martine1 08 Mar 2018 08:53 5310 13
    martine1
    Level 9  
    Witam
    . Potrzebuję się zdecydować na wymianę napędu do bramy przesuwnej ok 3,5 metra prześwitu. Jest dość lekka i dobrze chodzi. Wybrałem dwa modele i proszę o pomoc który wybrać.
    1 Nice Robus 600
    2. BFT Deimos Ultra 600
    Cenowo z montażem wychodzi podobnie. Proszę o pomoc
    tomek201
    Level 15  
    Jeśli brama faktycznie lekka to wystarczy deimos ultra bt400
    martine1
    Level 9  
    Parę zł. różnicy, a zapas zostaje

Dodano po 1 [minuty]:

Nie wiem czy w tym modelu jest podgrzewany mechanizm
    tomek201
    Level 15  
    Nie ma, ale montuje Deimosy od lat z zerową awaryjnością. Polecam 24V zestaw jeśli chcesz mieć tzw. kombajn w opcjach.
    Jeśli chodzi o konkurencję, to na życzenie klienta montowaliśmy Nice, ale z awaryjnością różnie.
    Listwy zębate możesz kupić nylonową z rdzeniem stalowym, ważne, żeby na niej nie oszczędzać bo wymienisz po pierwszej zimie. Pozdrawiam
    andrzej lukaszewicz
    Level 40  
    martine1 wrote:
    Cenowo z montażem wychodzi podobnie. Proszę o pomoc

To dziwne, bo deimos jest sporo tańszy i lepszy.
    martine1
    Level 9  
    tomek201 wrote:
    Nie ma, ale montuje Deimosy od lat z zerową awaryjnością. Polecam 24V zestaw jeśli chcesz mieć tzw. kombajn w opcjach.
    Jeśli chodzi o konkurencję, to na życzenie klienta montowaliśmy Nice, ale z awaryjnością różnie.
    Listwy zębate możesz kupić nylonową z rdzeniem stalowym, ważne, żeby na niej nie oszczędzać bo wymienisz po pierwszej zimie. Pozdrawiam

Dzięki za odpowiedź. Mam pytanie. Teraz jest już zamontowany napęd który chcę wymienić i on był na 230V, czy to nie jest problem i jak mam w bramie garażowej BFT to czy będzie potrzebne dodatkowe radio czy da się te dwa napędy sparować ze sobą i np. z domofonem?

Dodano po 2 [minuty]:

...i co to znaczy kombajn w opcjach?
  • Helpful post
    andrzej lukaszewicz
    Level 40  
    To kolejny argument za BFT. Jak ma być robus musisz dopiąć radio uniwersalne multicode lub działające z Twoimi pilotami BFT.
    martine1
    Level 9  
    Dziękuję za odpowiedzi. Mam troszkę czasu czekam jeszcze na inne opinie. Mogę powiedzieć, że porady bardzo się różnią. Instalator mówił, że BFT jest dwie epoki za Nice Robus 600.
    tomek201
    Level 15  
    Każdy instalator chwali swoje produkty. Masz już Tiziano lub Botticelli i możesz bez problemu dodać stare piloty Mitto B2/4 do nowego zestawu. Po co sobie komplikować. Pozdrawiam
    martine1
    Level 9  
    Tylko mój napęd jest zepsuty, a naprawa nieopłacalna tym bardziej, że to chiński kse

Dodano po 1 [minuty]:

Czy BFT potrzebuje autoryzowanego montera aby nie stracić gwarancji?
    martine1
    Level 9  
    Niekoniecznie. Za Nice Robus 600 z montażem dostałem cenę 1750, BFT Deimos Ultra 600 ok. 1300 plus montaż, a Came ok 1400-1500
    sznyt
    Level 11  
    Ja mam Deimosa. Nice rozważałem, jednak zdecydowałem się na pierwsze rozwiązanie. Jak ja kupowałem to zdaje mi się, że BFT było niedużo, ale jednak trochę droższą opcją.