Witam,
Potrzebuję anteny zewnętrznej do internetu.
Sprzęt:
Modem HUAWEI E3372
Router tp link mr3220
Antena wewnętrzna zwykła o mocy kilku dBi
Dostawca:
Plus
Paramtery:
RSSI: -69dBm
RSRP: -103dBm
"3/5 kresek LTE"
[b]SpeedTest:
Wykonany o godzinie 17:
Ping 36 ms
Pobieranie 2.27 Mb/s
Wysyłanie 2.00 Mb/S
Sławno (woj.łódzkie), ul. Juliusza Słowackiego
Opis:
Modem podłączony do routera, od którego przez kabel LAN jest połączony komputer.
Zależy mi na poprawie prędkości internetu.
Polepszenie zasięgu wifi w domu, gdyż telewizor który dzieli 5-6 metrów oraz dwie ściany (w tym jedna nośna) nie łapie sygnału.
PS: Podczas pisania tego postu, natknąłem się na program LTE Watch, wymusiłem tam 800Mhz i co prawda ping się leciutko pogorszył(40ms) , ale
już download ~10Mb/s a upload ~4Mb/s. Czy na 800Mhz przy antenie będzie poprawa? Czy to jest max tej częstotliwości?
Myślałem o tej antenie: Antena ATK-20 16,5dBi LTE800 UMTS900 z cyber tech
Czy byłby to dobry wybór?
Natomiast jeśli chodzi o poprawienie zasięgu wifi, czy antena dookólna 8 dBi by pomogła? (5dbi -> 8dBi, zysk 3 dBi)
Czy może można by było wykorzystać tą antenę która jest teraz podpięta do modemu?
Ewentualnie sprzedaż tego routera i zakup innego?
Potrzebuję anteny zewnętrznej do internetu.
Sprzęt:
Modem HUAWEI E3372
Router tp link mr3220
Antena wewnętrzna zwykła o mocy kilku dBi
Dostawca:
Plus
Paramtery:
RSSI: -69dBm
RSRP: -103dBm
"3/5 kresek LTE"
[b]SpeedTest:
Wykonany o godzinie 17:
Ping 36 ms
Pobieranie 2.27 Mb/s
Wysyłanie 2.00 Mb/S
Sławno (woj.łódzkie), ul. Juliusza Słowackiego
Opis:
Modem podłączony do routera, od którego przez kabel LAN jest połączony komputer.
Zależy mi na poprawie prędkości internetu.
Polepszenie zasięgu wifi w domu, gdyż telewizor który dzieli 5-6 metrów oraz dwie ściany (w tym jedna nośna) nie łapie sygnału.
PS: Podczas pisania tego postu, natknąłem się na program LTE Watch, wymusiłem tam 800Mhz i co prawda ping się leciutko pogorszył(40ms) , ale
już download ~10Mb/s a upload ~4Mb/s. Czy na 800Mhz przy antenie będzie poprawa? Czy to jest max tej częstotliwości?
Myślałem o tej antenie: Antena ATK-20 16,5dBi LTE800 UMTS900 z cyber tech
Czy byłby to dobry wybór?
Natomiast jeśli chodzi o poprawienie zasięgu wifi, czy antena dookólna 8 dBi by pomogła? (5dbi -> 8dBi, zysk 3 dBi)
Czy może można by było wykorzystać tą antenę która jest teraz podpięta do modemu?
Ewentualnie sprzedaż tego routera i zakup innego?