Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Seat Cordoba 1.6 1998 - K³opot z odpaleniem

11 Mar 2018 21:02 294 4
  • Level 8  
    W zesz³ym tygodniu z rana odpali³em auto i po oko³o 5 sekundach zgas³o , nastêpne uruchamianie nic nie da³o mimo ¿e rozrusznik krêci³. Za 6 razem odpali³ lecz trochê dziwnie,nie wiem jak to okre¶liæ jakby z po¶lizgiem, potem nie by³o wiêkszych problemów .Nastêpnego dnia rano to samo za 5 6 razem odpali³ i znowu w ci±gu dnia nie ma problemu i tak z dnia na dzieñ .Od jakiego¶ czasu mam delikatny wyciek z krucca termostatu , ¿e wzglêdu na temperaturê jeszcze nie zrobi³em , czy to mo¿e mieæ zwi±zek z niepalenim przez wilgoæ. Szczególnie kapie w nocy jak zimny silnik. ¦wiec i przewodów nie wymienia³em ok. 12 lat cewka by³a wymieniona ok. 7 lat.
  • Level 11  
    Witam,ju¿ sam znalaz³e¶ czê¶æ odpowiedzi,obecny okres wilgoci tak dzia³a na nasze samochody.Koniecznie trzeba zrobiæ taki serwis.Powodzenia. M.
  • Level 8  
    Tak,wymieniê swiece i przewody,natomiast nie mogê zrozumieæ jak wówczas zapali³ i pochodzi³ kilka sekund i nagle zgas³.

Dodano po 6 [godziny] 43 [minuty]:

Mam jeszcze pytanie odno¶nie termostatu czy s± ró¿ne jego wysoko¶ci,a pytam dlatego bo w czasie ostatnich k³opotów z uk³adem ch³odzenia który jest opisany w jednym z postów nie mog³em docisn± krucca z termostatem do obudowy natomiast po wyjêciu termostatu sam króciec dolegal.
  • Level 8  
    Swiece i przewody wymienione nadal trzeba d³ugo krêciæ. Zdarzy siê ze czasem zapali na dyg (jak siê to mówi )
  • Level 8  
    Cewka wymieniona na now± auto odpala