Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] boxer 2.2 hdi za wysokie ciśnienie na listwie

wojteklysy5 12 Mar 2018 11:28 3744 7
    wojteklysy5
    Level 6  
    WITAM . boxer 2.2 hdi 2005 r.

Podpięty pod lexie pokazuje = błąd czujnika ciśnienia odczyt poza zakresem p0191=
    w parametrach wychodzi że ma za wysokie ciśnienie na listwie co może być przyczyną
    dodam, że sprawdzałem już na dwóch innych czujnikach i jest to samo czyli po dodaniu gazu tryb awaryjny albo słaby albo gaśnie po ponownym odpaleniu bez błędu i tak samo jak dodam gazu to tryb awaryjny o ile bardzo delikatnie dodaje gazu to da się jechać i nic się nie dzieje co może być przyczyną proszę o pomoc
    wojteklysy5
    Level 6  
    myślałem o sterowniku ale trochę mi to nie pasuje dlaczego miałby tylko lecieć w kulki z ciśnieniem jest więcej czujników itp. gdzie także wartości mogły by ulec zmianie , a tak ogólnie jeśli to faktycznie sterownik to jak go sprawdzić czy to na 100% jego wina ????
    Kejdzi737
    Level 8  
    Jedz do elektromechanika mi sprawdził pod kompem dawkowanie paliwa i będzie wszystko wiedział
    adamblas
    Level 1  
    witam
    podpinam się do tematu mam ten sam problem w boxerze 2006
    do wojteklysy5 ,czy udało ci się naprawić problem ?
    wojteklysy5
    Level 6  
    wymieniona pompka paliwa w baku , filtr paliwa , regulator ciśnienia na pompie wtryskowej , czujnik ciśnienia na listwie używany , sprawdzony sterownik auta i sprawdzone przelewy na wtryskach i nadal to samo !!! napięcia na czujniku na listwie nie są takie jak powinny być czyli pokazuje około 1,5 v czyli wolne obroty po dodaniu gazu napięcie nie wzrasta czyli są dwie opcje po wyeliminowaniu wszelakich błędów pozostaje pompa wtryskowa nie wytwarza już odpowiedniego ciśnienia lub czujnik na listwie dodam że teraz pokazuje około 1,3 bara a powinien jakieś 1300 więc jak sądzę pompa lub czujnik przekłamuje dane no chyba że o czymś jeszcze zapomniałem ale nie wydaje mi ...
    wojteklysy5
    Level 6  
    nikomu w trzech przeze mnie otwartych tematach dotyczących tego opisywanego problemu nie udało się nawet strzelić w dobrym kierunku !! straciłem prawie 3 tys. zł wymieniłem w końcu pompę którą kupiłem za 150 zł i auto jak nowe !!!!