Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

New Holland T6020 PLUS - Brak przedniego napędu

12 Mar 2018 20:58 369 5
  • Poziom 2  
    Witam. To moj pierwszy post na forum, więc z góry przepraszam jak cos mi pojdzie nie tak. Jak w tytule propblem jest z załączniem przedniego napędu w NH T6020+. Na desce normalnie świeci sie ze jest włączony na manualu, jak dam na auto to po maksymalnym skrecie kontrolka gaśnie, a przód nie ciągnie... Po rozebraniu podlogi w kabinie sa 4 cewki o oznaczeniach 4, 5, F, K zadna nie ma napiecia, żadna nie reaguje na przestawianie włącznika. Mial ktoś podobny przypadek? Nawet nie mam pewnosci czy dobre cewki sprawdzam... Pozdrawiam
  • Poziom 9  
    Czy w manualnym trybie świeci się kontrolka bez napędu ? . Jeżeli jest to ciągnik j zaawansowany technicznie tzn. ma ( czujnik skrętu kół na zwolnicy ) to przy skręcie kół w automacie napęd ma zostać rozłączony jest to normalne.
  • Poziom 32  
    Nie grzeb tam gdzie grzebiesz... .Cewka włączania przedniego napędu jest nad tylną osią/dyfrem zaraz za hydrauliką zewnętrzną.Oznaczona FWD.
    Z opisu nadal nie wiadomo czy jest w ogóle czy nie ma tylko na auto.jest kidykolwiek?
    Przedni naped jest włączony nawet jak masz zle z instalacją czy z hydrauliką.Jest załączony napiętą sprężyną/sprężynami.Do wyłączenia potrzebny jest prąd i cisnienie oleju.Jesli więc nie masz napędu w adnej sytuacji to walniete jest spregło przedniego napędu.
  • Poziom 2  
    Przedniego napędu aktualnie nie ma wgl. Kontrolki zachowują sie tak jak zawsze tzn. tak samo jak napęd chodzil dobrze, teraz patrzac na kontrolki mozna powiedziec ze jest sprawny, ale fizycznie przednie koła nie ciągnąl.

    Zeby dojść do tej cewki z tylu trzeba cos rozkrecac zeby ja sprawdzic ? Czy jesli na wyswietlaczu mam poprawna sygnalizacje to nawet jej nie sprawdzac bo musi byc dobra ?
  • Poziom 32  
    jak nie masz przedniego napedu w ogóle to prawie na pewno walniete jest sprzęgło.
    Jak kontrolki działaja poprawnie,na wyswietlaczu nie ma bledu od napedu to raczej jest dobra.
    A zwarcia na kablach do niej, takiego by bylo na niej permanentnie 12V raczej bym sie njie spodziewał.A tylko wtedy nie bylo by napędu.Cewke zobaczysz od tylu ciągnika pod kabina,mniej więcej jak oparcie fotela,leży na korpusie nad dyfrem.Zdejmij wtyczke i zobacz czy jest napęd. Jak nie ma to na 120% walniete sprzęgło.
  • Poziom 2  
    Zobacze jutro czy nie ma błędów i dam znac.

    A jak cos to wiemy czy ze sprzęgłem duzo zabawy jest i jakie koszty ?