logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rejestrator samochodowy - Nie można odtworzyć pliku avi

Resetos 13 Mar 2018 22:23 10647 11
REKLAMA
  • #1 17101348
    Resetos
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Witam, bardzo Was proszę o pomoc. Nie mogę odtworzyć pliku avi z rejestratora samochodowego. Na samym rejestratorze pliki są widoczne, ale nawet nie mają miniatury. Na kompie próbowałem programem vlc i media player classic, ale też bezskutecznie.
    Z góry dziękuję za pomoc.
    P.S. Proszę o punkty, w celu zamieszczenia linku do Dropbox.
    dropbox.com/sh/t2gxfrh7g733x3g/AAABq9HywFq9Ud61BdkSEDnta?dl=0
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17101686
    Resetos
    Poziom 7  
    Chiński noname:/
  • REKLAMA
  • #4 17102238
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 17102311
    Resetos
    Poziom 7  
    Tak inne pliki można odtworzyć na kompie. Po prostu od jednego dnia, wszystkie pliki nie mają możliwości odtworzenia, zarówno na kompie jak i na kamerce. Ten plik,który podałem, jest tylko jednym z nich.
  • REKLAMA
  • #6 17102455
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 17102561
    Resetos
    Poziom 7  
    Były one w kamerce i przestały działać. Mogę jakoś zaradzić uszkodzonej pamięci, nie wiem, może jakiś program naprawczy plików etc.?
  • #8 17102582
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 17102614
    Resetos
    Poziom 7  
    Najchętniej to bym tą kamerkę podeptał;)
    Najbardziej zależy mi na plikach, które są na niej- właściwie to na karcie sd, która jest w kamerce. Jeżeli to problem z pamięcią, to chyba o kartę chodzi? Wśród tych nieodczytywalnych plików jest kilka, na których mi bardzo zależy.
  • #10 17103015
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 17103077
    Resetos
    Poziom 7  
    Niestety na kamerce nie można odtworzyć nawet fragmentu video, także nagrywanie "w locie" odpada.
    Pliki bez problemu można zgrać na kompa, ale jeżeli nic z nimi nie da się zrobić, to nie ma to i tak większego sensu:/
    Dzięki za pomoc, będę musiał się pogodzić ze stratą video.

Dodano po 12 [godziny] 17 [minuty]:

W Media Player Classic video niby jest odtwarzane i pokazywany jest czas filmu, jednak nie ma obrazu. Może jednak jest jakaś szansa naprawić plik?
  • #12 17160216
    svoboda
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    Możesz spróbówać zainstalowac Kazza Lite Codeck Pack w wersji full, zasmieca system, ale jest szansa ze zadziała.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z odtworzeniem plików AVI z rejestratora samochodowego, które są widoczne, ale nie mają miniatur. Po próbach odtworzenia na komputerze za pomocą VLC i Media Player Classic, pliki nie działają. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że pliki mogą być zakodowane w chińskim kodeku lub uszkodzone. Wskazują na możliwość uszkodzenia pamięci w kamerze lub karty SD. Rekomendują sformatowanie karty oraz sprawdzenie, czy inne pliki z rejestratora działają. Użytkownik podkreśla, że inne pliki działają, ale od pewnego momentu wszystkie nowe pliki są nieodczytywalne. Sugerowane są również programy do naprawy plików, jednak użytkownik obawia się, że pliki mogą być stracone.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA