Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Astra 1.4 LPG - przełączanie z gazu na paliwo

Kamil Wxx 20 Mar 2018 07:44 1149 1
    Kamil Wxx
    Level 5  
    Witam. Szukam pomocy wśród Was. Mam Opla Astrę 1.4 benzyna + LPG . Od jakiegoś czasu, przy jeździe, samoczynnie przełącza mnie z LPG na benzynę, pomimo że gazu jest pełna butla...Jeszcze gdy temperatura na zewnątrz jest w miarę dodatnia dzieje się to rzadziej. Ale np. rano, gdy pokazuje termometr -6 stopni to w ciągu 13km jazdy będzie tak przerzucał z gazu na paliwo chyba z 5 razy...Wczoraj wymieniłem filtr gazu , bo myślałem, że to on jest przyczyną, ale jadąc dziś rano nic nie pomogło. Czy może to być czujnik temperatury, czy raczej szukać przyczyny gdzieś indziej. Pomóżcie, bo jest to denerwujące. Jest ktoś taki kto też miał ten problem ?

Moderated By CameR:

Jaka instalacja ?
    Reg. 3.1.15. Nie pytaj od razu na forum, jeśli samemu nic wcześniej nie sprawdziłeś lub nie podjąłeś próby samodzielnej diagnozy. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników, a tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.