Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Vectra B 1.7 isuzu kręci, nie odpala

mariusz9128 20 Mar 2018 19:01 1134 10
    mariusz9128
    Level 2  
    Witam, od kilku dni mam problem ze swoim oplem vectra B 1.7 isuzu autko kręci A nie odpala i leci z rury biały dym tak jakby nie dostawał iskry , świece w porządku przekaźnik świec wymieniony na nowy i co ciekawe po wymianie przekaźnika dwa dni autko odpalalo jak zawsze i nagle bum dalej dzieje się to samo co wcześniej ! chciałbym usłyszeć jakieś opinie na ten temat może ktoś już miał podobny problem lub się właśnie z nim zmaga proszę o poradę z góry dziękuję
    Pedros050
    Level 43  
    Witam. Niewiedziałem że w silniku Diesla są świecę zapłonowe co nie dają iskry? :) Może koledze się pomyliły świece żarowe?
    przem27
    Level 30  
    Jakaś diagnostyka? Coś sprawdzone zostało? Tam często trzeba z tyłu silnika zajrzeć:) no ale bez diagnozy ani rusz.
    Pedros050
    Level 43  
    Przecież napisałem że silnik Diesla wiec musi być pompa wtryskowa.
    przem27
    Level 30  
    Padlo pytanie to odpowiedzialem, bez diagnostyki dalej nie ruszymy...
    Bieda z nędzą
    Level 35  
    Nie wiem o jakiej diagnozie piszesz, bo zaraz ktoś bedzie chciał to wpinać w kompa i bedzie lipa. Jedyna elektronika silnika jaka tam jest to dosyć rozbudowany przekaźnik świec żarowych i ustawianie kąta wtrysku.
    mariusz9128
    Level 2  
    po kilku dniach nieobecności w domu dzisiaj spróbowałem odpalić auto samostartem jak wyczytałem z neta i poszło czy przyczyną mogą być wtryski ?
    Po włączeniu zapłonu słychać pompe i przekaźnik pompy paliwa.
    Pedros050
    Level 43  
    To jaki kolega ma wreszcie silnik benzynowy czy Diesla? I jak pojemność silnika i oznaczenie jego?
    mariusz9128
    Level 2  
    Opel Vectra 1,7 Td diesel silnik isuzu rok auta 1996