Witam. Mam mały dylemat z podłączenie zasilania tura. Zakupiłem dziś tura 2b wol-met który ma zasilanie pociągnięte z gniazd hydrauliki zewnętrznej. Problem jest tego typu że tur będzie używany głównie na budowie i będzie pracował z przyczepa jednoosiową 5t . Którą zapinał będę na górny zaczep. A na tylny tuz będzie założony balast od tura z 330. Tura mogę podpiąć pod gniazda z tyłu ciągnika a co z wywrotem ? Jest też opcja podłączenia pod zawór sterujący na środku ciągnika jednak wtedy ramiona będą same unosiły się do góry i tu jest kolejny problem. Najlepszym rozwiązaniem jakie wymyśliłem jest dołożenie zaworu trójdrożnego przy rozdzielaczu hydrauliki zewnętrznej i podłączenie z tego zaworu rozdzielacza od tura i rozdzielacza zewnętrznej hydrauliki. I teraz nasuwa się kolejne pytanie czy w takim przypadku mogę dać trójnik bezposrednio w korpus i podłączyć oba powroty tam? Czy też zostawić podłączenie rodzielacza hydrauliki zewnetrznej bez zmian i dołożyc tylko tam ten zawór trojdrożny ? Słyszałem jeszcze o jednej opcji jednak nie mogę nic się dowiedziec o tym, a mianowicie gdzie w korpusie jest korek i tam znajduje się zasilanie bezposrednio z pompy.