logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy relokacja sektorów w nowym dysku Toshiba jest nieodwracalna?

mietkon 21 Mar 2018 16:00 570 3
REKLAMA
  • #1 17118613
    mietkon
    Poziom 2  
    Właściwie trudno jest mi uwierzyć aby dysk twardy przenośny przy tak krótkim okresie użytkowania nadawał się tylko do wymiany. Proszę kogoś obeznanego w przedmiocie o opinię. Czy ten stan jest nieodwracalny? Dziękuję za pomoc.
    Czy relokacja sektorów w nowym dysku Toshiba jest nieodwracalna?Stan dysku...oshiba.jpg (542.07 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Załączniki:
    • Czy relokacja sektorów w nowym dysku Toshiba jest nieodwracalna? Image dysku toshiba.jpg (542.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17118618
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1130
    Nieodwracalny. Dysk posiada fizycznie uszkodzone sektory, które zostały zastąpione zapasowymi, nie nadaje się na trzymanie ważnych danych.
  • REKLAMA
  • #3 17129929
    mietkon
    Poziom 2  
    Dziękuję za zajęcie się moim dyskiem i oceną, która jest dla mnie smutna bo dodatkowo łamie mit o "dobrych" japońskich wyrobach. Nie mogę sobie przypomnieć zdarzenia niewłaściwego obchodzenia się z tym produktem, który by tłumaczył uszkodzenie sektorów.
  • #4 17130515
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3516
    mietkon napisał:
    Czy ten stan jest nieodwracalny?

Tak.

mietkon napisał:
    Nie mogę sobie przypomnieć zdarzenia niewłaściwego obchodzenia się z tym produktem, który by tłumaczył uszkodzenie sektorów.

Ale to nie musi być Twoja wina.

Dysk nowy więc korzystaj z gwarancji.
REKLAMA