Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Canon pixma g3400 czy Epson -

stefan1908 21 Mar 2018 16:37 5190 10
    stefan1908
    Level 10  
    Witam. Prosiłbym o pomoc w wyborze drukarki wielofunkcyjnej.Mój wstępny wybór padł na canon G3400 lub epson L3050. Urządzenia mają podobne parametry, ale wiadomo diabeł tkwi w szczegółach, a na nich za bardzo się nie znam.Drukarka jest typowo do użytku domowego,czasami jakieś zdjęcie.Cena też jest taka w "granicach",mają system stałego zasilania,tusze oryginalne też w rozsądnych cenach.Do tej pory miałem laserową CLP-300, ale zaczyna odmawiać posłuszeństwa(brudzi kartki)i czas pomyśleć o nowej.Proszę o wszelkie sugestie
    hessto
    Level 16  
    Canon G3400 to stary, Następnie nowa Canon PIXMA 2018 G series - G1410, G2410, G3410, G4410.
    Epson Expression Premium XP-530 (tusze farba Epson Claria Ink to wysokiej jakości, cena drogo).
    Epson L3050 - brak wyświetlacz LCD.
    Epson L3070 - wyświetlacz LCD, kart pamięci.

Epson Ink (tusz farba kolor info dole)
    stefan1908
    Level 10  
    Cenowo to by mi odpowiadał canon g3410 choć cenowo epson L3050 jest porównywalna i nawet dają dodatkowo 2 poj. czarnego tuszu. Ale która z tych dwóch będzie lepsza i miej problematyczna w obsłudze. A co sądzicie o Brother InkBenefit Plus DCP-T500W
    stefan1908
    Level 10  
    A co sądzicie o EPSON XP342 zawsze można zmienić na "wieczne kartridże" lub system ciss to i tak wyjdzie taniej niż np. canon g 3400 lub epson l3050, a ma i wyświetlacz, i slot na kartę pamięci, tylko jak się sprawdza sama drukarka. Może się wypowie któryś z użytkowników
    hessto
    Level 16  
    Drukarka jest typowo do użytku domowego,czasami jakieś zdjęcie.
    Zdjęcie-HQ (High Quality czyli wysoka jakość wydruku na papierze fotograficznym).
    -Canon TS8050 i MX925 ma wysoka 2400dpi.
    -Epson Expression Premium XP-530, XP-630.

EPSON XP-342 to dobre, ale nie-zdjęcie-HQ.
    stefan1908
    Level 10  
    Zdjęcia to nie musi być priorytet choć czasami coś się wydrukuje,ważne żeby drukarka była OK. To ma być typowo do użytku domowego, coś skserować, wydrukować do szkoły itp. Chyba się na nią skuszę.
    hessto
    Level 16  
    Drukarki i tania tusze, reseter.
    Zwykła office doc, txt, kolor... do szkoła no drukarki wystarczy ~300złoty...
    Epson XP-342, tusze, reseter, program WIC
    Canon MG5750, tusze, reseter, program WIC, canon servic tools.
    Brother DCP-J105 ew T500.
    stefan1908
    Level 10  
    Już jestem prawie zdecydowany na tego epsona xp342, cena taka że jak coś po czasie stanie się z drukarką to nie będzie aż taka strata,a może kopiarka zostanie sprawna i wystarczy kupić już tylko drukarkę ale z wyższej półki. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, czy menu w wyświetlaczu jest w języku polskim, i czy konfiguracja z wifi jest w miarę prosta bo w tym jestem cienki

Dodano po 4 [godziny] 53 [minuty]:

No i stało się kupiłem tą drukarkę XP342 i po pierwszym uruchomieniu okazuje się że drukuje na niebiesko,nie mam pojęcia jak to ustawić.W załączniku wydruk ze starej drukarki laserowej która brudzi i ten z xp342 na niebiesko.Druga sprawa o ile połączenie z siecią poszło bezproblemowo to nie mam pojęcia jak się połączyć z smartfonem. Może ktoś z kolegów by mnie poprowadził za "rączkę" jak to poustawiać
    stefan1908
    Level 10  
    Z tymi kolorami już sobie poradziłem, wyjątkowy szkolny błąd aż wstyd się przyznać po prostu w pośpiechu nie oderwałem tych pasków z kartridży. Jak na pierwsze testy jestem zadowolony z zakupu, jeszcze opanować te ustawienia np. do zdjęć i będzie OK.
    stefan1908
    Level 10  
    Z drukarki jestem zadowolony spełnia moje oczekiwania, wyświetlacz też fajna rzecz, system ciss już w drodze, a ma baardzo daleko. Po zsumowaniu kosztów wyjdzie ok.400 pln za kolorowe urządzenie wielofunkcyjne z wifi, wejściem na kartę pamięci i wyświetlaczem, oraz dorobionym systemem stałego zasilania to przyzwoita cena. Dziękuję koledze hessto za porady i myślę że mogę zakończyć temat