Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

trafopowielacz chce mnie zabic!

zizxi 18 Aug 2005 14:09 1398 10
    zizxi
    Level 13  
    chodzi o jakiegos curtisa 21' ... b+ i wszystkie te duperele sa ok
    ale przy wyjsciu kabla WN kopie mnie prad... jak naprawic te przebicie?
    bo ogolnie przez ten trafopow nie chce mi sie wlaczyc kineskop bo traci sie prad... wiem ze sie bedziecie smiac ale jestem przepity i nie mysle zbytnio dzisiaj... ale wysokie ogolnie jest bo zdrowo mnie juz otrzezwilo przy chwili nie uwagi!
    pytanie! co teraz? pojdzie to jakos zrobic czy do wymiany trafo?

pozdro

Moderated By tremolo:

Proszę nie uzywac ozdobników !!, ?? itp. I podawac model TV w temacie.

Wgrobelski
    Level 15  
    Witam
    Wymień trafo bo mogą dalsze poważniejsze konsekwencje i wtedy
    głowa bardziej Cię rozboli.
    pozdrawiam.
    End
    Level 29  
    Możesz spróbowac zakleić w tym miejscu żywicą epoksydową (grubo) jeśli przebije, to kup nowe trafo.
    zizxi
    Level 13  
    ogolnie to nie mam zywicy ale myslalem o wyzutej gumie... dzisiaj znowu pilem i zastanawiam sie czy bedzie padac bo on stoi na balkonie!!! nie chce mi sie po te padlo isc ale dzieki za rade... cos z tym zrobie...
    ale czy jest szansa ze to bedzie dzialac jak kiedys????
    pozdrawim
    paw2501
    Level 22  
    Ja się w takie zalewania nie bawie.Wymię najlepeij trafo.Tylko po trzezwemu bo jeszcze coś upierdo..... :D
    zizxi
    Level 13  
    ogolnie to nie mam saiana zeby nowe trafo kupic... ale mysle sobie ze mam jakies tam w plytach i moze sobie jakies dopasuje ale cos mi sie wydaje ze nie teges to bedzie pomysl...

pytanie brzmi: czy wszystkie trafa maja jednakowe wyprowadzenia nozek?????????????????????????? bo ogolnie jakos bym cos wsadzil - jest wiekszy ale przezuce kondy na spód i powinno byc!!!!!!!!!

ale czy te wyprowadzenia sa identyczne w kazdym ??????????????????????????????????
    dzieki
    End
    Level 29  
    zizxi wrote:
    ogolnie to nie mam saiana zeby nowe trafo kupic... ale mysle sobie ze mam jakies tam w plytach i moze sobie jakies dopasuje ale cos mi się wydaje ze nie teges to bedzie pomysl...

pytanie brzmi: czy wszystkie trafa maja jednakowe wyprowadzenia nozek?????????????????????????? bo ogolnie jakos bym cos wsadzil - jest wiekszy ale przezuce kondy na spód i powinno byc!!!!!!!!!

ale czy te wyprowadzenia sa identyczne w kazdym ??????????????????????????????????
    dzieki

Ta, pewnie...każde trafo jest identyczne i nikt nie wie po co są zonaczenia i modele traf...
    Albo nowe ryginalne albo po prostu zamiennik.
    www.lewandowscy.com.pl
    lub
    www.cybor-tech.com.pl (tanie i dobre trafa)
    000andrzej
    Level 37  
    zizxi wrote:
    ogolnie to nie mam zywicy ale myslalem o wyzutej gumie... dzisiaj znowu pilem ...

:D taaa... Ciekawy pomysł z tą wyżutą gumą. Może plastelina? :D Na trzeźwo pewnie byś na to nie wpadł. :D

A teraz poważnie - możesz spróbować to zalać jakimś klejem dwuskładnikowym, jeśli jest to możliwe. Wcześniej oczyść dokładnie wszystko do klejenia. Rozumiem, że jest to przy samym wyjściu z trafopowielacza. Prawdopodobnie to nic nie da. Jak już było raz przebicie - z zewnątrz możesz zakleić, ale prąd i tak będzie "uciekał" wewnątrz obudowy. W takim wypadku tylko wymiana na nowy. Sprawdź też, czy już coś po drodze nie padło przy okazji. Pozdr.
    tyktyk
    Level 24  
    Nie można być guwnojadem i montować starych części - kupuj nowe trafo wkładanie starego i nie pasujacego całkowicie uwali sprzeta i już można go z tego balkonu bedzie zrzucić. pozdrawiam sąsiad zza miedzy :D

Moderated By tremolo:

Ale słownictwo!

zizxi
    Level 13  
    mam niby odpowiadajace trafo ale jest gabarytowo wieksze... miejsca sie znajdzie... ale najpierw skleje i zobaczy sie... dzisiaj nie pije... ale jutro wesele i znowu porazka... suchy leb przez jakis czas.. odezwe sie po niedzieli..

dzieki za wszystkie komentarze...
    pozdro
    osobne pozdro dla sasiada z chludowa:D
    bonzo f
    Level 29  
    zalej woskiem na jakis czas starczy.oczysc z kurzu i swieczka go potraktuj