Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen C2 1.4HDi - Problem z wgraniem mapy silnika SID804

ak4777777 24 Mar 2018 21:16 1359 9
    ak4777777
    Level 11  
    Witam,

Mam problem z wgraniem mapy silnika do C2 1.4HDi 8v 68KM na sterowniku Siemens SID804.
    Posiadam Galetto 1260 i bez problemu robilem nim EDC15, oraz EDC16 i dziaiaj chcialem przerobic trochę mape 1.4HDi wiec rozebralem sterownik dorobilem sobie kabelek do 28pinu na kosci zeby wladowac sterownik w Bootmode i super. Bez problemu mapa sie zgrala, natomiast przy wgrywaniu mapy jest problem a mianowicie wszystko sie wgrywa kasowanie pamieci, wgrywanie idzie do 100% nasgepnie wskakuje trwa zamykanie sterownika i wywala blad error CMD -9 i oczywiscie samochód nie widzi mapy i nie odpala. Dodam ze bez problemu mozna te mape zgrac ale nie mozna uruchomic samochodu.
    ktos mial taki problem? I to tylko z sterownikiem siemens. Juz pobowalem przez SID801 SID802 ale tez nic i na tym samym staje
    WBART
    Level 19  
    A nie dałeś się tym "kabekiem" dotykać tego?żeby coś robić trzeba wydać najpierw. Weź coś porządnego i wgraj ori po bdm
    ak4777777
    Level 11  
    Robilem nim juz kilka sterownikow z Peugeota, citroena, renault i alfy i bez problemu dawal rade ale byly na BOSCH-u. Teraz robilem test z cytrynka 1.4HDi na Siemensie SID804 i dupa.

A Jakim kablem da sie z tego sterownika wyjac pin immo bo nie mam karty z kodem a cbce drugi kluczyk dorobic
    WBART
    Level 19  
    Ja robię comanderem po obd.
    WBART
    Level 19  
    Odczyt pinu? Comander dobrze to robi i kluczyk dopisuje szybciej niż db
    daro30elektro
    Level 14  
    Najszybciej postawisz ten sterownik po BDM-ie wiec najlepiej Galetto v54 lub K-tag-iem. Gratuluje odwagi użycia Galetto 1260 do Siemensa...i czego kolwiek po wyżej EDC15 czy ME7XX tym urządzeniem.Jak podasz numery tego sterownika to poszukam wsadów tego stera...
    kosott
    Level 1  
    Witam.
    Przepraszam że odgrzewam tak stary temat, ale mam podobny problem więc nie będę zakładał nowego.
    Otóż mam fiestę mk6 1.4 tdci z dokładnie tym samym modelem sterownika SID 804, ak4777777 kabel który idzie od pinu 28(tego z pamięci flash po otwarciu sterownika?) gdzie trzeba dalej podłączyć?, oprócz tego kabla trzeba dorabiać jakieś inne?, pytam ponieważ znalazłem tunera który zdalnie modyfikuje mapy, ale jak wiadomo sam muszę ją zgrać.
    Z góry dziękuje za odpowiedź
    Pozdrawiam