Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Ustawienie wzmacniacza Audio System R110.4+R165 Evo+JL AUDIO 12W0V3-4

crystal84 30 Mar 2018 22:40 3711 5
    crystal84
    Level 9  
    Witam

Potrzebuje lekkiej pomocy w wystrojeniu pieca. Sprzęt jaki posiadam to:

Wzmacniacz : Audio system R110.4
    Przód: Audio system R165 Evo
    Sub - JL AUDIO 12W0V3-4

Muzyka: głównie elektroniczny chillstep, domieszki dubstepu
    Auto: Leon 1m

Na kanale 1/2 podłączony jest sub, natomiast przód to oczywiście 3/4.
    Proszę o pomoc w ustawieniu, tak aby to miało ręce i nogi. Dziękuje z góry. Pozdrawiam
    Ustawienie wzmacniacza Audio System R110.4+R165 Evo+JL AUDIO 12W0V3-4
  • Helpful post
    adam_1991r
    Level 27  
    Suba lpf na 50hz. Przód hpf na około 60-70hz (jak drzwi wygłuszone). Chyba że masz te funkcje w radiu to tam możesz ustawić. Co do gaina to w radiu wyłącz wszystkie filtry, basy, loud itp. Volume ma 90% skali radia. Kręcisz gain aż do momentu jak będzie słychać zniekształcenia. Lekko cofasz i gotowe. Później kręcisz gain suba aż do momentu jak będzie odpowiednia ilość basu względem przodu lub jak sub nie będzie grał już głośniej tylko będzie barwę zmieniał. I gotowe (w radiu sub na 0 chyba że to alpine to na około +10).

A i zapomniałem napisać musisz wiedzieć ile V mają wyjścia rca w twoim radiu. Bo jak 2v to ten gain będziesz miał ponad 3/4 skali i to nie jest błąd. Jak radio 4v to ponad połowę skali.
    crystal84
    Level 9  
    Dziękuję bardzo za pomoc. Wszystko sprawdzę. Przód oczywiście wygłuszony. Rozumiem, że jak ustawie przód i HPF na 60-70 Hz to głośniki będą pracować w pełnym zakresie?

Zapomnialem dodać, radio to DEH-3900BT
  • Helpful post
    adam_1991r
    Level 27  
    Głośniki przy ustawieniu hpf na 70hz będą grały wszytsko co powyżej. A to co niżej to coraz ciszej.
    crystal84
    Level 9  
    Dziękuję bardzo za pomoc, chyba wszystko już wiem, po świętach zabiorę się za wystrojenie.
    crystal84
    Level 9  
    Dzięki pomocy @adam_1991r udało się ustawić wzmacniacz. Gra bardzo dobrze. Jestem mega zadowolony.