Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[Rozwiązano] Mercedes ACTROS MP4 - Podstawa osuszacza HALDEX

maxetm 02 Kwi 2018 17:45 885 5
  • #1 02 Kwi 2018 17:45
    maxetm
    Poziom 17  

    Witam.
    Pacjent to Actros MP4 a dokładnie podstawa osuszacza nowej generacji HALDEX. Potrzebuje schematu kostki do tego zaworu by uruchomić elektronikę wraz zaworem na stole bez samochodu. Może znajdzie się dobra dusza która zechce pomóc i ma rozpisane, gdzie na którym PINie są zasilania, CANy....itd...
    Z góry dziękuje za dobre chęci .

    0 5
  • #2 04 Kwi 2018 07:44
    hubert04
    Poziom 21  

    Podaj numer z niego

    0
  • #3 04 Kwi 2018 09:33
    maxetm
    Poziom 17  

    Mam trzy różne zawory EAPU każdy z nich ma inną elektronike, a różnią się tylko ilością czujników i cewek. Jeśli chodzi o przyłącze kostki są takie same.

    Podaje numery wszystkich trzech elektronik:
    Wersja LOW - A0014462864
    Wersja MID - A0004469664
    Wersja HIGH - A0014463664

    1
  • Pomocny post
    #4 07 Kwi 2018 09:07
    serwis_gh
    Specjalista - układy wtrysku Diesel

    Witam
    1- +30
    2- +15
    3- -31

    4- + zasilanie czujnika wody
    5- - masa czujnika wody
    6- sygnał czujnika wody
    7- LIN
    8- LIN GND

    9- czujnik temperatury EAPU
    10 NC
    11- masa czujnika temperatury EAPU
    12 NC
    13- masa CAN
    14- CAN H
    15- CAN L
    16- masa CAN


    "magistrala LIN 10 (EAPU-ICUC instrumenty)
    magistrala CAN 1 (CAN EXT)"

    0
  • #5 07 Kwi 2018 22:09
    maxetm
    Poziom 17  

    Wielkie dzięki :)
    Jedyna osoba która fachowo odpowiedziała na pytanie.
    Nic dodać , nic ująć temat uważam za zamknięty .
    Pozdrawiam.

    0
  • #6 07 Kwi 2018 22:11
    maxetm
    Poziom 17  

    Wielkie dzięki :)
    Jedyna osoba która fachowo odpowiedziała na pytanie.
    Nic dodać , nic ująć temat uważam za zamknięty .
    Pozdrawiam.

    Dodano po 2 [minuty]:

    Podłączenie jakie podał " serwis_gh " działa.

    0