Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Briggs&Stratton - Jaki luz zaworowy traktorek Mtd i Iseki

warex123 03 Apr 2018 20:33 5622 3
    warex123
    Level 6  
    Witam Jakie ustawić luzy zaworowe traktorek marki mtd model silnika briggs 28s777 type 1142-E1 Silnik 15.5HP OHV Obecnie jest jak sprawdzałem wydechowy 0,40mm ,a na ssącym 0,35mm Jakie powinny być odpowiednie parametry do tego modelu!!!

Drugi traktorek jaki muszę wyregulować jest iseki silnik Briggs tylko nie wiem na 100% czy 18,5hp czy 19,5hp model 21P777 Type 0602 był zrobiony kompletny remont silnika Zawory ustawiłem tak jak na filmiku https://www.youtube.com/watch?v=sztd7YP4IZY ssący 0,15mm wydech 0,25 strasznie bucha ogniem !!PO 1 min pracy! kolanko zrobiło się fioletowe bardzo grzeje się głowica miska-silnik zimny!!! Nie wiem powinno tak być jakie luzy powinny być ustawione prawidłowo w tym silniku... Nie powinny być większe ?
    Staszek49
    Level 35  
    Jak nie wiadomo jaki ma być luz zaworowy, to wstępnie właśnie taki się daje, jak to uczyniłeś przy drugim silniku. Czy podczas składania silnika poprawnie ustawiono rozrząd, czy klin koła magnesowego został założony a może został już ścięty. Gaźnik do regulacji, może uboga mieszanka.
    W przypadku pierwszego silnika (wg mnie) luzy zaworowe za duże.
    warex123
    Level 6  
    Czy podczas składania silnika poprawnie ustawiono rozrząd, czy klin koła magnesowego został założony a może został już ścięty. Gaźnik do regulacji, może uboga mieszanka

Rozrząd ok,klin sprawdzałem jest,gaźnik jest ok,świeca ładnie wypalona.
    Przy większych silnikach Briggsa może większy luz,się ustawia???