Probowałem z latarką i kreceniem tych pokręteł zoom i focus nic nie daje niestety
tym joystickiem to za wiele nie można zrobić ale jak się uda to przeskakuje z
HD Video na tvi-smp albo ahd 3mp ale obrazu i tak nie ma
@3-driver Sprawdź jakie rozdzielczości obsługuje ten rejestrator, kamerę masz 3Mpx, niestety poza jakimiś ogólnymi danymi brak jest karty DVR, z tych ogólnych danych można wyczytać że rozdzielczości DVR to 1080P, 960H i 720P, więc nie da się wywróżyć czy to czasem dotyczy wyjścia VGA/HDMI rejestratora czy generalnie rozdzielczości kamer. W screenie który wrzuciłeś, z menu ustawienia urządzenia masz wybrane NTSC, a powinno być PAL, bo tak powinna być domyślnie ustawiona kamera.
Być może ten DVR nie obsługuje kamer powyżej 1080P.
No i się wyjaśniło - DVR obsługuje 4 kamery o rozdzielczości 1080P (2MPx) a Twoja kamera ma 3MPx. Niestety ta kamera wg. karty katalogowej działa tylko w AHD lub HD-TVI, więc nie ma ona trybu CVBS, więc nie sprawdzisz jej pod TV. Choćbyś płakał to nie zagada z tym rejestratorem. Dla zainteresowanych poniżej wrzucam linki do DTS (niestety do sklepu, ale na usprawiedliwienie dodam, że tego chol...stwa nigdzie nie ma na necie z kartą katalogową. Z ciekawych spraw to ten DVR nie nagrywa 1080P tylko 960*1080*25fps.
DVR 20B w końcówce oznacza 2.0Mpx i kolor czarny KAMERA
Dodam tyle, że szukając info o tym sprzęcie poczułem się jak Sherlock Holmes. Masakra sprzęt I czy autor używa jednego zasilacza do DVR i kamery??
pod telewizorem tej kamery nie sprawdzę
podłączając na laptopie widać również nie dam rady bo jest problem z tym hasłem wiec wychodzi na to że zestaw nie jest kompatybilny tak dobrze rozumiem ten problem i muszę kupić inne kamerę aby to zadziałało.?
Dokładnie informacji nie ma za dużo na internecie dlatego założyłem temat i z tego co oglądałem inne filmy innej firmy to po podłączeniu od razu działało a tutaj szok.''''
używam osobnego zasilacza do kamery na zdjęciu tego nie dodałem.
podłączając na laptopie widać również nie dam rady bo jest problem z tym hasłem
Ile osób to już koledze tłumaczyło... Do tej kamery nie da się zalogować. To urządzenie analogowe które po po prostu się podłącza i działa. pod warunkiem że urządzenie odbiorcze obsługuje ten sam standard wizji i tę samą rozdzielczość
mikan4 wrote:
Dodam tyle, że szukając info o tym sprzęcie poczułem się jak Sherlock Holmes. Masakra sprzęt
Gratuluję dociekliwości
mikan4 wrote:
Z ciekawych spraw to ten DVR nie nagrywa 1080P tylko 960*1080*25fps.
Niezłe
3-driver wrote:
Dokładnie informacji nie ma za dużo na internecie dlatego założyłem temat
Nie będzie nietaktem jak zapytam, gdzie kolega wyszukał ten sprzęt, co skłoniło do zakupu kto dobrał owy zestaw i co " fabryczne wsparcie techniczne" miało w tej sprawie do powiedzenia?
pozdrawiam
@3-driver Dlatego napisałem że to co kupiłeś nie jest kompatybilne ze sobą, niby technologia ta sama, ale rejestrator przyjmie kamerę maksymalnie do 2MPx (czyli 1920x1080px), a Ty masz kamerę 3Mpx 2048x1536px. Rozwiązanie - zmiana kamery na słabszą 1080P (2Mpx) lub trochę droższe, ale dla bezpieczeństwa raczej lepsze wymiana rejestratora na coś normalnego (co nagra te 3Mpx z kamery), najlepiej coś dostępnego powszechnie na rynku.
Koledzy nie chcąc zakładać nowego tematu mam prośbę/pytanie czy jest nowsza wersja programy VMS v.1.20.0.14. Jeżeli tak czy mógłbym prosić o linka do pobrania.
Może wobec tego że nikt nie ma informacji na temat tego programu VMS, zapytam inaczej jaki koledzy polecilibyście program do obsługi kamery firmy Hiseeu model WHD712 pod system MacOS. do obsługi na urządzenia przenośne jest program iCSee i jest OK, ale potrzebuję czegoś dobrego na komputer.