Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
OptexOptex
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Kamera IP program VMS nieprawidlowa nazwa uzytkownika lub haslo

04 Kwi 2018 14:08 3156 39
  • Poziom 12  
    Mam problem po podłączeniu kamery wyszykuje ją normalnie po sieci LAN ale jeśli chce wpisać standardowe hasło i nazwę to wyskakuje błąd i nie mogę dodać urządzenia

    na tylnej obudowie rejestratora jest naklejka próbowałem duże małe itp co z tym fantem zrobić
    nazwa admin
    hasło 12345


    Kamera IP program VMS nieprawidlowa nazwa uzytkownika lub haslo
  • OptexOptex
  • Poziom 11  
    Witaj,

    nie napisałeś czy kamera jest nowa/ używana.

    Nawet jeżeli nowa ktoś mógł ją wcześniej próbować startować, np. w hurtowni.
    Skoro pyta o login/hasło to znaczy że raczej bootuje dobrze.
    Spróbuj przywrócić kamerę do ustawień fabrycznych - jeżeli kamera jest sprawna pójdzie na pewno.
  • Poziom 12  
    Kamera jest nowa, tylko właśnie nie ma takiego przycisku jak np na routerze że przytrzymujesz i reset się robi.
    jest to BLOW XVR rejestrator plus kamera rownież blow
  • Poziom 11  
    Jaki model kamery?
    Proszę przepisać z "naklejki znamionowej"
  • Poziom 12  
    Rejestrator zresetowałem po podlaczeniu do telewizora znalazłem taką opcję.
    Rejestrator BL-XVR04PD20B
    Kamera BL-A3DCNA2B
  • Poziom 11  
    Ok,
    widzę że kamera AHD/TVI, także do niej na pewno hasła nie potrzebujesz.

    Na załączonym screenshocie próbujesz dodać DVR do programu.
    Domyślna nazwa użytkownika to admin, hasło to 12345.

    Niestety hasło nie resetuje się przy przywracaniu DVR do ustawień fabrycznych.
    Poniżej podaję link do instrukcji dot. zmiany hasła:
    Link
  • Poziom 12  
    link nie działa coś źle skopiowałeś chyba.
  • OptexOptex
  • specjalista-kamery przemysłowe
    Ludzie... Myślenie nie boli. Co to za problem wpisać w google "blow xvr reset hasla"... Wyskakuje od razu instrukcja, a w niej " rozwiązanie" tego problemu.
  • Poziom 12  
    jakby było to takie proste to bym nie pisał próbowałem już tym programem Encrypt tool po wpisaniu właściwego ip nic się nie dzieje brak reakcji

    logując się do programu wprowadzam admin i hasło 12345 i normalnie wchodzi ale jak już kamerę wyszuka to ten błąd z tym hasłem albo nazwa i już nie mam pojęcia co z tym robić
  • Poziom 11  
    Jeżeli kupiłeś w sklepie stacjonarnym podejdź do nich- powinni pomóc. W innym przypadku napisz do sprzedawcy z opisem sytuacji. Może być że DVR po prostu uwalony i bedzie trzeba wymienić na nowy ale na odległość ciężko stwierdzić :)

    Spróbuj wyłączyć wszystko z zasilania wraz z kompem i routerem i jeszcze raz od nowa. Często człowiek się myli w najbardziej oczywistych miejscach :)
  • Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
    To kolega opisze nam krok po kroku jakie czynności wykonuje i czego już próbował. Szklana kula w serwisie wiec nie wiemy co kolega już robił a czego nie. Przy okazji proszę nieco ogarnąć pisownię.
    pozdrawiam
  • Poziom 12  
    Rejestrator podłączony jest do zasilania, kamera również
    Kabel antenowy mam na razie zrobiony 1m i również jest podłączony (rejestrator-kamera)
    kabel LAN również podpięty do (rejestrator - laptop) i po uruchomieniu przykładowo programu IP search tool urządzenie zostaje wykryte
    po uruchomieniu programu VMS również urządzenie jest wykryte ale tak jak na zdjęciu problem jest z hasłem albo nazwa użytkownika
    sprzęt jest nowy ktoś próbował już podłączyć i również mu nie wyszło jestem drugą osobą i mam taki problem jak opisałem.
  • Poziom 11  
    Połączenie rejestrator - laptop, czy konfigurowałeś stałe IP po obu stronach?

    Jeżeli tak to po wpisaniu adresu ip DVRa w przeglądarkę powinieneś mieć podgląd z kamery.
  • Poziom 12  
    nie robiłem tego zatrzymałem się na tym próbowałem również pod TV się podłaczyć bez laptopa ale tam nie wyszukiwało urządzenia
  • Poziom 11  
    Ustaw w laptopie w ustawieniach karty sieciowej przewodowej staly adres IP 192.168.1.100 maska 255.255.255.0
    Reszta pusta
    W DVR 192.168.1.101 maska 255.255.255.0.

    Po skonfigurowaniu w przeglądarkę na laptopie wpisz 192.168.1.101 i podaj login hasło. Powinno ruszyć.
  • Poziom 20  
    kamil1krol napisał:

    Jeżeli tak to po wpisaniu adresu ip DVRa w przeglądarkę powinieneś mieć podgląd z kamery.

    Nie był bym taki pewien że przeglądarka łyknie pluginy, no chyba że ktoś od długiego czasu nie aktualizuje przeglądarek, więc wtedy się może to uda.
  • Poziom 11  
    Dobra sugestia kolego Gutek 1512. Zobaczymy co Blow oferuje :) Pluginy nie do zainstalowania to zawsze była domena BCSa ale może w tym sprzęcie wkład ten sam.

    Zawsze w razie problemów pomoże stary dobry Internet Explorer z wyłączoną opcją zabezpieczeń ;)

  • Poziom 37  
    Nie logujesz się na żadną kamerę - logowanie cały czas dotyczy rejestratora, a piszesz ciągle o kamerze.
    Wcale nie musisz się logować przez sieć żeby "wejść" do rejestratora - wystarczy podpiąć myszkę i monitor.
    W tym rejestratorze masz pomieszane ustawienia sieciowe.
    Kamera jest AHD i może trzeba jej przestawić tryb joystickiem, więc instrukcja i czytaj.
  • Poziom 12  
    Podłączyłem jeszcze raz pod telewizor krok po kroku, są zdjęcia jakie są ustawienia.
    Kabel LAN podłączony do routera, bez też próbowałem taka sama reakcja czarny obraz
    kamera podpięta pod kanał 4 i tam znika HD Video jak dam na inny to taka sama reakcja

  • Poziom 37  
    Zostaw ten LAN w spokoju - najpierw znajdź obraz z kamery. Przełącz tryb w kamerze - posiłkuj się instrukcją kamery - trzeba wychylić joystick na kablu kamery w jedną ze stron na kilka sekund (jakoś tak, zwykle nie używam kamer AHD).
  • Poziom 12  
    niestety ale nadal nic coś się zmieniło po zmianie na joysticku tak jakby na inny tryb ale dalej czarny obraz nie wiem już kompletnie co robić.

  • Poziom 37  
    Wywołaj menu kamery (też joystickiem) i zobacz czy masz obraz OSD kamery - możliwe że padł przetwornik w kamerze - czyli obraz z kamery jest, ale cały czarny.
    Jeszcze sprawdź zasilanie, czy po zasłonięciu kamera włącza promiennik?
  • Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
    To przestaje mieć jakikolwiek sens. Proszę przeczytać i potwierdzić że kolega rozumie to co do niego jest pisane, oraz wykonać czynności podać ich wyniki. Tu nie ma nic do wyszukiwania. Kamera podłączona do rejestratora powinna wyświetlić obraz. Jeżeli tego nie robi to:
    -Pracuje w innym trybie niż rejestrator ( AHD CVI CVBC itp) Należy sprawdzić w jaki tryb ustawione jest wejście na rejestratorze i w taki sam tryb ustawić kamerę. Niektóre rejestratory mają tryb auto.
    - Jest nieprawidłowo zasilona. Sprawdzić czy reaguje na podanie zasilania czy po zasłonięciu czujnika, załącza diody podczerwieni. Najlepiej zmierzyć napięcie i pobór prądu.
    -Uszkodzona sama kamera. ( zastąpić inną)
    - Uszkodzony jest kabel połączeniowy. Zmierzyć go na przejście i na zwarcie.
    -uszkodzone jest wejście w rejestratorze. Spróbować na innym wejściu. Przełączyć kamerę w tryb analogowy ( CVBC) i podłączyć bezpośrednio pod telewizor. Jak działa pod telewizorem przełączyć wejście w reju w tryb analogowy ( CVBC) i jeszcze raz podłączyć pod to wejście kamerę. Jak dalej nie działa to już wie kolega co dalej robić.
    I tyle. Resztę kolega zostawi w spokoju. Wyszukiwanie kamer dotyczy kamer IP, a taką w/g opisu na stronie producenta i zeznań kolegi ta akurat nie jest.

    Jeżeli oczekuje kolega merytorycznej pomocy to poprosimy o wyniki powyższych prób ( punkt po punkcie) oraz

    1. instrukcja kamery
    2. zdjęcie jojstika kamery
    2. zdjęcie wykonanych połączeń ( kamera - rejestrator, kamera zasilanie)
    3.model i parametry zastosowanego zasilacza.

    pozdrawiam
  • Poziom 12  
    -wszystkie chyba możliwe opcje zmieniałem za wiele ich nie ma w ustawieniach jak widać na poprzednich zdjeciach i dalej nic

    -kamera po zasłonięciu reaguje zapalają się czerwone diody
    (zasilacz był dokupiony do niej)
    input ac100-240V 50-60Hz output 12v 5A level 3
    na kamerce jest napisane DC12V/700mA

    -kabel sprawdzony OK

    -pod każdym kanałem sprawdzałem Video IN 1/2/3/4 i obok też jest CVBS również nie działa

    Może faktycznie coś kamera jest uszkodzona?
  • Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
    3-driver napisał:
    pod każdym kanałem i obok też jest CVBS również nie działa
    Kolega trochę sprawdza gdzie wtyka ;)

    To część, a gdzie reszta?
    suworow napisał:
    Pracuje w innym trybie niż rejestrator ( AHD CVI CVBC itp) Należy sprawdzić w jaki tryb ustawione jest wejście na rejestratorze i w taki sam tryb ustawić kamerę. Niektóre rejestratory mają tryb auto.
    sprawdzał kolega to w rejestratorze?

    Chris_W napisał:
    Wywołaj menu kamery (też joystickiem) i zobacz czy masz obraz OSD kamery - możliwe że padł przetwornik w kamerze - czyli obraz z kamery jest, ale cały czarny.
    sprawdzał ???????????

    suworow napisał:
    Przełączyć kamerę w tryb analogowy ( CVBC) i podłączyć bezpośrednio pod telewizor
    było ?
    suworow napisał:
    1. instrukcja kamery
    2. zdjęcie jojstika kamery


    To dość egzotyczna " marka" raczej mało popularna wśród instalatorów, więc instrukcji może nikt od tego nie mieć. A może zdarzyć się tak ze czegoś się z niej dowiemy ( Oby)

    Na czym polegało to sprawdzenie kabla?

  • Poziom 37  
    Jeszcze jedna rzecz, weź latarkę, podłącz kamerę i zaświeć w obiektyw i zobacz czy się obraz rozjaśnia (w rejestratorze na tej kamerze czy się robi np. szary), wtedy weź wkrętak i pokręć focusem i zoomem obok obiektywu - może być przekręcone.
    Sprawdź na każdym trybie - bo nie wiesz na jakim chodzi kamera.
  • Spec od GSM
    Nie znam tego modelu DVR i kamer, znalazłem w sieci specyfikacje i z tego co widzę że kamera jest 3MP i teraz pytanie czy ten model DVR obsługuję taką rozdzielczość?
  • Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
    all_tel napisał:
    Nie znam tego modelu DVR i kamer, znalazłem w sieci specyfikacje i z tego co widzę że kamera jest 3MP i teraz pytanie czy ten model DVR obsługuję taką rozdzielczość?

    Mógł kolega trafić w/g specyfikacji na stronie rej obsługuje do 2Mpx