Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

EGL200 - Brak sprzęgła w quadzie

06 Kwi 2018 21:50 303 1
  • Poziom 9  
    Witam wszystkich,
    Mam problem z quadem EGLMOTOR 200ccm dokładniej z jego sprzęgłem. Problemy zaczęły się od tego że kilka dni przed awaria na zimnym silniku kiedy miałem wciśnięcie sprzęgło i wrzucałem bieg quad zaczynał powoli ruszać sam. Podczas pewnej spokojnej przejażdżki jechalem pod pewna dosyć stroma ale długa górkę na 3 biegu wszystko było w porządku lecz nagle teren się pogorszył i musiałem zwolnić wcisnalem sprzęgło (bardzo lekko ruszyła się dźwignia) I gdy chciałem zredukować bieg nie chciał się włączyć i quad na zbyt małych obrotach zgasł więc zmieniłem na luz i odpaliłem, po wciśnięciu sprzęgła I wrzucenie jedynki quad szarpnal i zgasł, odwróciłem quada w błocie I bez biegów dojechałem do domu.
    Jaka może być przyczyną takiego zachowania quad jest aktualnie rozkrecony wszystko wygląda dobrze oprócz okładzin na sprzęgle które już zamówiłem ale nie jestem pewien co do tego aby to one mogły być przyczyną i czy przez nie tak nagle by quad przestał działać??

    Dodano po 1 [godziny] 33 [minuty]:

    Kosik512 napisał:
    I bez biegów dojechałem do domu.


    Bez sprzęgła :) Przepraszam :)
  • Poziom 9  
    Udało się quad dziala lepiej niż wcześniej przyczyna okazała się bardziej banalna niż można się było spodziewać:) Kilka włókien linki w pancerzu naderwaly się I linka była zbyt luźna przez co nie dociskala do końca ale wymiana tarcz i tak wyszła mi na dobre :) Mam jeszcze jedno pytanie bo w misce są dwie miary oleju jedną z nich jest oczko na boku przez które można zajrzec czy jest odpowiedni poziom i drugim jest zwyczajny bagnet. Według której miarki sprawdzać odpowiedni poziom ponieważ ich wskazania się nie pokrywają??