Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford mondeo mk3 1.8sci - Wypadanie zap³onu na cieplym silniku ford Mondeo mk3 1

slawek1708 07 Apr 2018 22:56 4425 6
    slawek1708
    Level 1  
    Witam . Mam problem z Fordem mondeo mk3 1.8sci bezpo¶redni wtrysk . Wypada zaplon na 2 i 4 cylindrze ale tylko na cieplym silniku. ¦wiece nowe cewki podmienonê od drugiego samochodu nadal istnieje . Rano odpalam zimnego jadê 25 kilometrów jedzie bez problemu gasze silnik na minutê odpalam i brak mocy pod³±czam pod komputer brak zaplonu na 2 i cylindrze autko stoi kilka godzin odpalam jadê normalnie pe³na moc po miescie i w trasie zatrzymuje i gasze na chwile i znów brak mocy pod³±czam kompa znów brak zaplonu na 2i 4 cylindrze tak mam od 2 tygodni ¶wiece nowe cewki by³y podmieniani nic nie pomog³o
    cezars65
    Level 24  
    Powiniene¶ jeszcze sprawdziæ wi±zkê przewodów , bo zdarza siê ¿e po prostu albo jest gdzie¶ przetarta , albo po prostu zgnita - utleniona , kostki przy³±czeniowe w kwestii czy który¶ z pinów - te¿ bym obejrza³ w ¶rodku , jak to nie pomo¿e to pozostaje tylko sterownik pracy silnika.
    manta
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Nie mia³em do czynienia z tym silnikiem, ale skupi³bym siê na pocz±tek na luzach zaworowych.
    mateuszyo
    Level 11  
    Autko pracuje równo? Ja proponujê jeszcze zamieniæ wtryskiwacze miejscami i sprawdziæ czy blêdy na testerze poka¿± te same cylindry. Je¶li nic siê nie zmieni trzeba prze¶ledziæ wi±zkê jak napisa³ kolega Cezars.
    milejow
    Level 43  
    slawek1708 wrote:
    znów brak zaplonu na 2i 4 cylindrze

Okre¶l siê co za problem masz z autem bo brak zap³onu a wypadanie zaplonu to dwie ró¿ne rzeczy. Jaki konkretnie b³±d rejestruje sterownik?
    z³owrogi_boncur
    Level 27  
    Ciekawi mnie czy auto ma gaz bo nic nie wiadomo je¶li tak proponuje wi±zke przewodów do wtrysków przejrzeæ, gdy auto chodzi nie równo jest iskra na ka¿dej cewce? Impulsy s±?
    ryszardporzadnych³op
    Level 1  
    Proponujê sprawdziæ czujnik temperatury spalin w uk³adzie wydechowym. W przypadku uszkodzenia tego czujnika ró¿ne dziwne rzeczy sie w³±cza³y . Jest to trzeci czujnik w uk³adzie wydechowym z dwoma kablami . Warto sprawdziæ .