Obawiam się, że kolega chyba nie przeskoczy tego problemu. W Polsce dają DAB+ i należałoby się upewnić, czy odbiornik kolegi pracuje w tym systemie/standardzie DAB. Jeżeli nie, to raczej pozostanie tylko odbiór analogowy.
Podobno BIOS-y mogą wszystko, ale czy aż tyle, czyli kompletną przebudowę z DAB do DAB+?
Witam kolegów. Mam radio Makita BMR 101. Mam taki problem że po naciśnięciu przycisku wyświetlacz się podświetla i ukazuje się napis Welcome Makita i na tym się kończy. Pamięć się rozsypała? Może ktoś ma Bin do tego radia? Dziękuje z góry.
Witam kolegów. Mam radio Makita BMR 101. Mam taki problem że po naciśnięciu przycisku wyświetlacz się podświetla i ukazuje się napis Welcome Makita i na tym się kończy
Sprawdź Tą paczkę To jest od 105. Ale patrzę po zdjęciach wygląda jak moja 101. Rozbierz do środka i sprawdź czy płyty [ i tak będziesz musiał do programowania] są podobne porównaj z moimi zdjęciami to może pasować od 101 podawany po wyżej:)
Witam wszystkich. Mam problem identyczny jak z postu djluki2013. Wyświetlacz radia się tylko podświetla, pokazuje się napis Welcome Makita i to wszystko.
Radio Makita BMR 101 i prośbę o rozwinięcie tematu jak wykonać wsad oprogramowania do tego radyjka. Jakiego sprzętu używacie - co polecacie na początek zabawy w te klocki oraz jeżeli możliwe to jakiś odnośnik do literatury.
Chciałbym zacząć od pytania którą kość należy programować (zakładam, że jedna z zaznaczonych na zdj.):
1. ET2314
OB48E
2. 4580
C024F
3. 12WNH37
4013B
4. CHMC S69
SCA108
5. CHMC S69
SCA108
Nie wiem czy Ci się kalkuluje kupić programator na jedno użycie, Lepiej daj to komuś żeby Ci to zrobił bo jest dokładnie opisane wszytko jak to zrobić a TY nadal nie wiesz gdzie i jaka pamięć jest.
Dodano po 13 [minuty]:
A jeszcze widzę na Twoim zdjęciu że układy nr 2,3,4 już były lutowane, Ty je wyciągałeś, po co?
Jaka Pamięć tam jest? Nie wiem czy tak zaprogramujesz, Jak programator zdoła zasilać pamięć to Ci zaprogramuje. Pamieć jest tak mała i bez problemu się ją lutuje że ją wyciągniesz i masz pewność poprawności odczytu i zapisu.
Jak usterka że chcesz soft wgrywać? Jak odczytasz to podeślij mi na Pw, sprawdzę na 109 bo szukam.