Witam wszystkim, od pewnego czasu mam pewien problem z moim Galantem i niestety nie wiem już w czym tkwi problem. Mój Galant jest z 2003 roku wersja Avance, silnik 2,5 litra skrzynia automatyczna, sedan. Od dłuższego czasu w moim Galancie a konkretnie w przednim lewym kole pojawiło się nieprzyjemne stukanie. Stukanie w kole jest słyszalne tylko po najechaniu na nierówną nawierzchnie np kocie łby lub droga w gorszym stanie. Byłem już na 5 stacjach diagnostycznych i wszędzie słyszałem to samo. ,, Proszę Pana wszystko tutaj jest w porządku" w aucie wymieniłem większość elementów zawieszenia które mogły by powodować owe stukanie, niestety to nie pomogło. Pomimo stukania na nierównej nawierzchni pojawia się jeszcze jedno pojedyncze stuknięcie. Kiedy jadę z małą prędkością i mocnej dodam gazu i poczuje ewidentne szarpniecie autem słyszę takie stukniecie lub przeskoczenie jakiegoś elementu w tym przednim lewym kole. Jakby pod wpływem nagłego przyspieszenia coś się przemieściło. Jeżeli pomoże to sprecyzować komuś kto się zna lepiej ode mnie na tym to dodam tylko, że wymieniłem niedawno tarcze hamulcowe bo na starych było już ewidentne bicie podczas hamowania. Pomimo tego podczas hamowania dalej jest ,, bicie" pomiędzy 80 a 60 km/h. Mam nowe klocki a po miesiącu w lewym kole klocki wydają dziwny dźwięk, takie chrobotanie przy delikatnym naciśnięciu hamulca. Ja myślę, że jest to spowodowane jakimiś draniami w lewym kole. Tarcze, klocki hamulcowe jak i części zawieszenia były z wyższej półki, więc sam już nie wiem o co ty chodzi. Proszę o pomoc i dziękuje wszystkim za rady