Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Blaupunkt Bringhtone 170BT - Po podłączeniu do istniejącej kostki iso brak reakc

maciej66666 12 Apr 2018 14:45 3228 3
  • #1
    maciej66666
    Level 16  
    Witam



    mam w aucie ( opel astra 2 2005 rok ) od nowości Blaupunkta Bristol CD35 , który odmówił już posłuszeństwa. Kupiłem więc nowego Blaupunkta Bringhtone 170 BT. Generalnie na podstawie schematów kostki iso mają ten sam układ . Tak więc chciałem je podpiąć pod kostkę i niestety brak jakiejkolwiek reakcji. W opakowaniu dali co prawda opisane kabelki w kostkach iso by przylutować na nowo do instalacji , ale tak logicznie rozumując powinno działać na istniejącej kostce. Jedno co jest, to wbrew schematowi na tej starej kostce w polu 5 u mnie idą jakieś dwa kable . Cienki biały i czerwony/. Zdaje się to od automatycznej anteny. Nie wiem , może w tym problem. Załączam zdjęcia kostki i połączenia. Z góry dziękuje za sugestie


    Blaupunkt Bringhtone 170BT - Po podłączeniu do istniejącej kostki iso brak reakcBlaupunkt Bringhtone 170BT - Po podłączeniu do istniejącej kostki iso brak reakcBlaupunkt Bringhtone 170BT - Po podłączeniu do istniejącej kostki iso brak reakc
  • #2
    Mleczyk89
    Level 34  
    Jak rozumiem z włączonym zapłonem kolega sprawdza nowe radio ?

    Różnie to teraz jest, nie każde radio chce się uruchomić z jednym plusem.
    Instalacja jest teoretycznie plug&play.

    Dla potwierdzenia miernik w rękę i do sprawdzenia czy oba plusy i masa są obecne.
  • #3
    gumisie
    Level 43  
    Mleczyk89 wrote:
    Różnie to teraz jest, nie każde radio chce się uruchomić z jednym plusem.
    Z tego co mnie wiadomo to zawsze było tak że do prawidłowej pracy radia były potrzebne dwa "plusy". Co prawda ludzie mostkowali pin.7 z pin.4, aby radio działało przy wyłączonym zapłonie.
    @maciej66666 tak jak kol.
    Mleczyk89 wrote:
    Dla potwierdzenia miernik w rękę i do sprawdzenia czy oba plusy i masa są obecne.
    To jedyne sensowne rozwiązanie.
    Czasem zachodzi konieczność zamiany miejscami przewodów "plusowych", siódemki z czwórką (podtrzymanie pamięci).
    Pozdrawiam
  • #4
    qhubaa
    Level 1  
    Witam,
    Czy udało się problem rozwiązać ?
    Dzisiaj nabyłem ten sam model radia i mam ten sam problem.
    Z góry dziękuję za wszelką pomoc.