Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Beko WTV7502BO - migająca dioda

Pajuna88 14 Apr 2018 18:29 2484 3
    Pajuna88
    Level 2  
    Beko WTV7502BO - migająca dioda
    Witam.
    Posiadam pralkę Beko WTV7502BO zakupioną w listopadzie 2016. Pół roku temu była naprawiana, gdyż zepsuła się blokada drzwiczek. Serwisant wymienił również panel sterowania czy jak to się tam nazywa. Dziś rano włączyłam pranie jak zwykle, w połowie zostało przerwane i od tamtej pory nie chodzi. Przy włączeniu miga dioda koniec/reset, gdy ją dłużej naciskam włącza się dioda pranie, słychać blokadę, a po chwili dioda pranie zaczyna migać. W czym może tkwić problem i jak zrobić reset, skoro tak jak jest w instrukcji nie działa? Z góry dziękuję za pomoc.
    stiff12
    Level 23  
    Wyglada mi to znów na uszkodzoną blokadę, wyświetla kłódkę po uruchomieniu programu?
    Pajuna88
    Level 2  
    Nie świeci żadna kłodka. Nawet nie ma tam nic takiego i nigdy nie było. Tylko miga cały czas koniec/reset. Przy włączeniu prania świeci pranie a po kilku sekundach ona tez miga. Przy uszkodzonej blokadzie drzwi poprzednim razem migała dioda drzwi, a teraz świeci cały czas. A przypomniał mi się taki fakt, że od jakiego miesiąca po naprawie coś stukało przy wirowaniu, a niedawno znalazłam kawałek płytki w filtrze na dole i tak myślę teraz czy nie kawałek panelu sterowania... a ja myślałam że może z ubrań dzieci jakiś kawałek od zabawki... Sama nie wiem.
    stiff12
    Level 23  
    Droga kobieto takie objawy wymagają ingerencji w środek pralki np. Sprawdzenie grzałki, silnika itd. Myślę, że jak piszesz wyżej Kiedy pralka została kupiona jest jeszcze na gwarancji i do serwisu zadzwoń. Chyba, że jest inaczej.