Nie pracuje pompa paliwa w Peugeot 206 1,4 8V rocznik 2003 - brak napięcia na pompie.
Gdy naładowałem akumulator, auto odpaliło. Potem z powrotem nie odpalał.
Czasami po długim kręceniu rozrusznikiem samochód zapalał. Czasami po włożeniu naładowanego akumulatora odpalał.
Po wyczyszczeniu pompy paliwa auto odpalało, a potem przestało.
Przy długim kręceniu rozrusznikiem, widziałem na mierniku, jak na krótką chwilę pojawiło się napięcie około 6V.
Wymieniłem lub sprawdziłem.
1. Wyczyściłem pompę paliwa - w moim egzemplarzu nie ma filtru.
2. Wymieniłem świece - bo i tak były zużyte.
3. Wymieniłem moduł BSM B3.
4. Sprawdziłem kable elektryczne pomiędzy modułem BSM B3, a pompą. Są w porządku.
Moje podejrzenie pada na komputer.
Prośba o potwierdzenie moich podejrzeń.
Co lepiej zrobić?
Kupić używany komputer i zlecić przeprogramowanie, czy lepiej kupić używany komplet i bawić się wymianę immobilizera?
Czy jeśli na portalach aukcyjnych są komputery o takich samych numerach, ale w komplecie z BSI, to czy będą się nadawały do modułu BSM?
Gdy naładowałem akumulator, auto odpaliło. Potem z powrotem nie odpalał.
Czasami po długim kręceniu rozrusznikiem samochód zapalał. Czasami po włożeniu naładowanego akumulatora odpalał.
Po wyczyszczeniu pompy paliwa auto odpalało, a potem przestało.
Przy długim kręceniu rozrusznikiem, widziałem na mierniku, jak na krótką chwilę pojawiło się napięcie około 6V.
Wymieniłem lub sprawdziłem.
1. Wyczyściłem pompę paliwa - w moim egzemplarzu nie ma filtru.
2. Wymieniłem świece - bo i tak były zużyte.
3. Wymieniłem moduł BSM B3.
4. Sprawdziłem kable elektryczne pomiędzy modułem BSM B3, a pompą. Są w porządku.
Moje podejrzenie pada na komputer.
Prośba o potwierdzenie moich podejrzeń.
Co lepiej zrobić?
Kupić używany komputer i zlecić przeprogramowanie, czy lepiej kupić używany komplet i bawić się wymianę immobilizera?
Czy jeśli na portalach aukcyjnych są komputery o takich samych numerach, ale w komplecie z BSI, to czy będą się nadawały do modułu BSM?