Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak obrazu - Brak obrazu na GTX 760 GB, 4GB Windforce.

KUBUA3108 15 Kwi 2018 20:06 249 11
  • #1 15 Kwi 2018 20:06
    KUBUA3108
    Poziom 3  

    Witam. Mam problem z komputerem , nie wiem czy to BIOS czy Karta Graficzna. Wczoraj normalnie grałem na komputerze do 8 rano, a o 13 już nie mogłem uruchomić komputera. Problem jest taki że: Podczas włączania komputera na nowej karcie graficznej 4GB, komputer zatrzymuje się na ekranie pokazującym nazwę płyty głównej, jeśli odłączę kartę graf. i odpalę komputer na zintegrowanej 512 to komputer działa normalnie. Karta kupiona w grudniu zeszłego roku. Reset BIOS'u nic nie pomaga. Wszystkie sterowniki zaktualizowane. Proszę Was o pomoc. Szkoda mi wyrzucać pieniądze w błoto.

    Parametry:
    -Windows 7 Home Premium
    -GPU: Gigabyte GeForce GTX 760 Windforce 4GB
    -płyta główna: MSI 760GM-E51(FX)
    -Procesor: Amd Phenom II x4 955 black edition
    -dźwięk: sound blaster 3d tactic alpha 1GB
    -RAM: 20GB Kingston
    Nic nie było podkręcane. Nie aktualizowałem żadnych gier.

    0 11
  • #2 15 Kwi 2018 20:19
    safbot1st
    Poziom 43  

    KUBUA3108 napisał:
    Szkoda mi wyrzucać pieniądze w błoto.

    Ciekawe, czy na zasilacz kasy nie poskąpiłeś. Podaj model i markę.
    Zamieść 3cią zakładkę CPU-Z.

    0
  • #3 15 Kwi 2018 20:36
    KUBUA3108
    Poziom 3  

    Zasilacz Chieftec A8 700W

    0
  • #6 16 Kwi 2018 17:38
    safbot1st
    Poziom 43  

    Jaki jest stan wizualny czubków kondensatorów elektrolitycznych na płycie?
    Nie są pęknięte lub wybrzuszone do góry? Inne elementy też sprawdź.
    Zamieść wyraźnie foto jak nie jesteś pewien.
    Nie wiem skąd ten BIOS wytrzasnąłeś, ale jeśli płyta taka jak w linku poniżej, to nieaktualny, EDIT (nieaktualny tak, czy inaczej):
    https://pl.msi.com/Motherboard/support/760GME51

    Dodano po 1 [minuty]:

    Ps. Dlaczego zamieściłeś, że masz MSI 760GM-E51(FX), skoro CPU-Z pokazuje model bez "(FX)"?
    Odczytaj model z laminatu płyty i podaj.

    0
  • #7 16 Kwi 2018 17:41
    KUBUA3108
    Poziom 3  

    Na płycie pisze że FX

    0
  • #8 16 Kwi 2018 18:06
    safbot1st
    Poziom 43  

    Rozumiem. I jak stan wizualny płyty?

    0
  • #9 16 Kwi 2018 18:09
    KUBUA3108
    Poziom 3  

    Nic nie popękało, kondensatory dobre nie powypalane.

    0
  • #10 16 Kwi 2018 18:15
    safbot1st
    Poziom 43  

    To masz aktualnego BIOS`a do zaflashowania:
    https://pl.msi.com/Motherboard/support/760GME51_FX
    Karta zakładam, że działa - i tak do sprawdzenia w innym PC.
    Zasilacz próbuj podmienić na inny markowy.

    Dodano po 1 [minuty]:

    KUBUA3108 napisał:
    nie popękało, kondensatory dobre nie powypalane.

    Chodzi nawet o niewielkie wybrzuszenia na czubkach. Tych z litą aluminiową obudową nie sprawdzaj, tylko te starego typu - czarne i srebrne na górze.

    0
  • #11 16 Kwi 2018 18:49
    KUBUA3108
    Poziom 3  

    Zasilacz markowy kupiony w styczniu tego roku.

    0
  • #12 16 Kwi 2018 19:05
    safbot1st
    Poziom 43  

    Wiem, chodzi o wyeliminowanie jego usterki. Nowe też się psują.
    BIOS aktualny zaflashowałeś?

    0