Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Vw golf IV 2.0 B+G Nie chce jechać gaśnie, strzela z wydechu, nie reaguje na gaz

Daniel1999 16 Kwi 2018 22:27 447 8
  • #1 16 Kwi 2018 22:27
    Daniel1999
    Poziom 8  

    Witam wszystkich
    Mam następujący problem wczoraj jadąc golfem IV 2.0 B+G 115km, zaczął tracić moc i przestał reagować na wciśnięcie pedały gazu. Reagował dopiero po paru wciśnieciach. Zaczął strzelać z wydechu i to tak konkretnie że rozerwało mi w wzdłuż końcowy tłumik. Po przyjechaniu do domu jeszcze paru km zaczoł gasnać. Az w koncu nie mial sily nawet ruszyć. Na biegu jałowym ładnie chodzi. Dzieje się tak i na gazie i na benzynie. Wymieniłem cewke, przewody wysokiego napięcia, świece ,przepustnice ,przepływke. Problem nie zniknoł. Podłączyłem laptopa pod golfa wykrył błąd czujnika wałka rozrządu może być to jego wina? Tylko ten błąd miałem już rok temu A auto chodziło bez zarzutów. Oprocz tego pokazał mi jeszcze te błędy z załącznika. Gdzie szukać tych zwarc do masy? Dodaje odrazu opisy błędów. Co to może być? Mój program na lapku to nie jakis cód tecniki ale chyba mnie nie oszukuje.[/tex]

    0 8
  • #2 17 Kwi 2018 09:09
    decybel91
    Poziom 38  

    wygląda na uszkodzenie wiązki, bo w/w błędy dotyczą braku zasilania. Schemat w łapkę i szukaj napięć na pinie nr 2 w przeływomierzu musisz mieć +12v po odpaleniu silnika.

    0
  • #3 17 Kwi 2018 16:26
    Daniel1999
    Poziom 8  

    Dzięki po południu sprawdze

    Dodano po 3 [minuty]:

    Mógłby ktoś jeśli to nie problem podrzucić ten schemat do przepływke. Bo mam z neta ściągnięty kompletny schemat elektryczny golfa 4 i trochę ciężko mi tam to znaleźć

    Dodano po 7 [godziny] 3 [minuty]:

    Sprawdziłem miernikiem 0.2 01v czyli jest coś nie tak. Wiązka od przepływki wchodzi do gruszek wiązki i w potszybi część idzie na lewo do komputera A druga część na prawo do plastikowej skrzyneczki. Nie mogę za nic znaleźć tego schematu gdzie tą wiązka idzie od przepływki pomoże ktoś?

    0
  • #4 18 Kwi 2018 20:07
    decybel91
    Poziom 38  

    Zasilanie z przekaźnia podwójnego pod kierownicą przez bezpiecznik do przeplywomierza.

    0
  • #5 18 Kwi 2018 20:14
    Daniel1999
    Poziom 8  

    To już ogarnąłem wiązka nie jest nigdzie przerasta ani nic z tych rzeczy.
    Jutro wymieniam czujnik położenia wałka rozrządu bo jeszcze jego błąd jest może pomoże.
    Dzisiaj odkręcałem ten czujnik i jedna że śrubę wpadła na sam dół rozrządu w tą osłonę. Za nic nie mogę jej wyjąć. A zostać raczej tam nie może?

    0
  • #6 18 Kwi 2018 20:22
    decybel91
    Poziom 38  

    Nie może tam zostać.

    0
  • #7 18 Kwi 2018 20:42
    Daniel1999
    Poziom 8  

    Jutro rozbieram i wyjmuje

    0
  • #8 20 Kwi 2018 11:28
    Daniel1999
    Poziom 8  

    Wymieniłem czujnik dalej to samo. Może być to wina cewki?

    0
  • #9 29 Kwi 2018 21:49
    Daniel1999
    Poziom 8  

    Problem rozwiązany przyczyną była znowu walnięta cewka zapłonowa.

    0