Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Daewoo Matiz 0.8 1999r - Radio nie działa, jak sprawdzić czy jest napięcie, masa

p1ter280194 18 Apr 2018 12:53 7920 72
NDN
  • Helpful post
    Pedros050
    Level 43  
    Już ci pisałem na ten temat. Gdzie z którym.
  • NDN
  • Helpful post
    abart64
    Level 32  
    Wypnij czerwony ze złączki i dołącz do żółtego którego nie rozpinaj. Nie ma złączki to jakoś kombinuj, nawet drutem je okręć.

Dodano po 5 [minuty]:

Czerwony nr 6.
  • NDN
  • Helpful post
    g107r
    Level 41  
    g107r wrote:
    Zewrzyj te dwa przewody w kostce daewoo, od tyłu włóż kabelek w piny 4 i 5, skoro masz na żółtym napięcie, to przejdzie i na drugi przewód.
    p1ter280194
    Level 8  
    Zrobilem taką prowizorke zdjąłem gumowe oslonki przylaczylem metalowymi stykami te kable, owinąłem taśmą izolacyjną i radio ożyło :) Gra i buczy, pytanie czy może być tak to zlepione izolacją na jakiś czas?

Daewoo Matiz 0.8 1999r - Radio nie działa, jak sprawdzić czy jest napięcie, masa
  • Helpful post
    Pedros050
    Level 43  
    Jak najbardziej ale leprze było by polutowanie i dopiero zaizolowanie taśmą.
    p1ter280194
    Level 8  
    Wielkie dzięki za pomocne rady! :D Wiele się dowiedziałem i wyniosłem dobrą lekcję na przyszłość. Takich ludzi ze świecą szukać!

Dodano po 2 [minuty]:

Tylko mam problem czy radio nie bedzie pobierało mi prądu z aku, bo cały czas jest włączone a jak wciskam OFF to tylko zegarek wyskakuje i osobnym guzikiem na panelu wyłączam podświetlenie tak działa jak blokada w telefonie wszystko znika. Ale radio chyba chodzi dalej? Jak myślicie, będzie żarło, czy wątpicie.
  • Helpful post
    abart64
    Level 32  
    Nie wątpimy, będzie żarło. Teraz za stacyjkę trzeba się wziąć. Ale się cieszymy wraz z Tobą że gra i buczy :)
    p1ter280194
    Level 8  
    abart64 wrote:
    Nie wątpimy, będzie żarło. Teraz za stacyjkę trzeba się wziąć. Ale się cieszymy wraz z Tobą że gra i buczy :)

A mam aku małe bo 35Ah :D to szybko zniknie mi aku? Czy to takie sporadyczne małe % .. Bo nie wiem czy ta radio instalowac bo nie bede mial dostepu zeby je rozlaczac po jezdzie.. :/ a na dniach na pewno za stacyjke sie nie wezme bo weekend a mieszkam na zadupiu, wiec zeby zamowic kostke stacyjki muszę na allegro to zrobić :|
  • Helpful post
    abart64
    Level 32  
    Jak jeździsz codziennie albo nie zostawiasz auta na tydzień to nie będzie problemu.
    g107r
    Level 41  
    Od biedy mógłbyś podłączyć się w inne wyjście z kostki stacyjki, tyle że wcześniej należałoby zdiagnozować gdzie dokładnie zginęło zasilanie, bo nie musi być to kostka stacyjki.
    Napisałeś o spalonej kostce, ale tego chyba nie jesteś pewien ?
    Kostka jest rozbieralna, tylko trzeba ostrożnie ją rozbierać żeby wiedzieć jak poskładać...
    Seba1985Seba
    Level 4  
    Miernik podłącz pod masę czyli gola blachę w samochodzie i szukaj niernikiem po kostce gdzie jest prąd. Gdzies się znajdzie a jak nie to bezpiecznik walnięty lub przetarty kabel.