Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Iveco daily 2.3 hpi 2005r. - dławienie się przy 50km/h, gasi się.

korayuchi 19 Apr 2018 17:33 1188 2
  • #1
    korayuchi
    Level 2  
    Witam serdecznie.
    Mam kłopot z Iveco, przy rozpędzaniu się na zimnym silniku jest w stanie osiągnąć 70km/h, wraz ze wzrostem temperatury prędkość ta maleje, auto gaśnie uprzednio lekko się dławiąc coś jakby paliwa brakowało. Kiedyś te usterkę usunąłem w dość nietypowy sposób bo wystarczyło wymienić pompkę paliwa. Mechanik powiedział, że to może być coś z kablami i nie podjął się tego. Wymieniłem filtr paliwa, główny i na ramie. Wymieniłem również pompke paliwa na ramie, czujnik na pompie, czujnik na listwie, komputer dalej pokazuje błąd wysokiego cisnienia na listwie.
    Bardzo bym prosił o pomoc, pownieważ czuje sie bezradny.
    Ethernet jednoparowy (SPE) - rozwiązania w przemyśle. Szkolenie 29.09.2021r. g. 11.00 Zarejestruj się za darmo
  • #2
    Dawid W
    Level 14  
    Nie do końca wiem skąd wzięłes tyle filtrow paliwa Ja kojarzę tylko jeden Wiem że czujnik na listwie trzeba dopisać Z tym błędem to potpatrzyl bym co pokazuje napięcia na czujnikach głównie eprom bo może i edc żądać zbicia ciśnienia a na listwie dalej jest duże Nie chodzi na jałowych twardo?
  • #3
    korayuchi
    Level 2  
    Znalazłem rozwiązanie, okazało się dosyć banalne mimo, ze zacząłem od bardziej kosztownych wymian części. Pewnie komuś pomoże ten temat z racji tego, ze iveco jest bardzo wrażliwe na układ paliwowy. Problemem był brudny smok, wystarczyło przedmuchac. Rozwiązanie jest dosyć okresowe bo brud wpadł do baku, niestety prędzej czy później będę musiał ściągnąć bak i na nowo zabindowac. Dziękuje za odpowiedz :) sprawdzajcie odrazu banalne rzeczy związane z paliwem.