Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Huawei P10 - obraz znika po ekranie startowym

21 Kwi 2018 22:05 543 4
  • Poziom 12  
    Witam,
    Około tydzień temu przypadkiem zanurzyłem telefon w wodzie (woda + środek piorący). Po wyjęciu telefon był został wyłączony i włożony został do ryżu, itp. Podsumowując suszył się około 5 dni. Po włączeniu pokazywało się logo Huawei i telefon gasł, wyłączał się. Płyta główna i płytka z portem ładowania zostały wypłukane w alkocholu izopropylowym.

    Teraz telefon przy włączaniu pokazuje logo Huawei, po czym ekran gaśnie i po chwili słychać melodyjkę że telefon się uruchamia.
    Raczej to nie jest wina ekranu bo przez pierwsze kilka sekund działa normalnie. Nigdy nie spotkałem się z takim problemem, proszę o pomoc, z góry dziękuję.
    Pozdrawiam :)

    Dodano po 9 [godziny] 9 [minuty]:

    Teraz znów telefon włącza się na ok. 4 sekundy, pokazuje się logo Huawei, po czym się wyłącza.
  • Poziom 10  
    Może to zbyt prosta i głupia podpowiedź, ale spróbuj wgrać soft od nowa. Zachowuje się jakby nie miał co zainicjalizować,
  • Poziom 5  
    Zgodzę się z Pawłem. To chyba jedyna możliwość na tę chwilę. Bardzo możliwe, że woda jednak narozrabiała trochę wewnątrz telefonu.
    Proszę o informację jak rozwiązałeś ten problem :)
  • Poziom 12  
    Dzisiaj zauważyłem, że jednak system się uruchamia. Obraz się pokazuje, lecz wogóle nie działa podświetlenie. Telefon udało mi się nawet odblokować, jednak proszę o pomoc bo nie da się tak z niego korzystać przy użyciu latarki. Czemu podświetlenie działa przy starcie, a potem nie???

    Dodano po 1 [minuty]:

    Zorientowałem się kiedy chciałem wgrać soft, a wątpię żeby to była jego wina.
  • Poziom 12  
    Wracam do tematu po prawie roku, nic się nie zmieniło, na początku przy urachamianiu elegancko się podświetlenie zapala wzrowo, wszystkie diody się świecą, po 3 do 6 sekund gaśnie, a telefon nadal się uruchamia, bez podświetlenia. Wszystko w telefonie działa bez problemu, łączy wifi, blutooth też, zdjęcia też robi, ale żeby cokolwiek zrobić w telefonie muszę świecić latarką pod kątem. Ktoś spotkał się z takim problemem?