Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Montaż foliowej taśmy do szklanego wyświetlacza i płytki drukowanej.

slevy70 24 Apr 2018 21:05 918 2
Altium Designer Computer Controls
  • Altium Designer Computer Controls
    Marian B
    Level 37  
    Do łączenia taśmy ze ścieżkami z szkłem wyświetlacza służą specjalne "listwy" z gumy przewodzącej. Taka listwa składa się z dużej ilości poprzecznych plasterków o grubości około 0,1 mm z gumy przewodzącej, sklejonych ze sobą oraz te plasterki są odizolowane od siebie.
    Wystarczy tylko przez taką listewkę docisnąć taśmę z drukiem do szkła wyświetlacza (ścieżek napylonych na szkle), zawsze będzie pewne połączenie.
    slevy70
    Level 18  
    Marian B wrote:
    Do łączenia taśmy ze ścieżkami z szkłem wyświetlacza służą specjalne "listwy" z gumy przewodzącej. Taka listwa składa się z dużej ilości poprzecznych plasterków o grubości około 0,1 mm z gumy przewodzącej, sklejonych ze sobą oraz te plasterki są odizolowane od siebie.
    Wystarczy tylko przez taką listewkę docisnąć taśmę z drukiem do szkła wyświetlacza (ścieżek napylonych na szkle), zawsze będzie pewne połączenie.

To wiem , tylko w tym przypadku Saab 9-3 folia była przyklejona bezpośrednio do szkła wyświetlacza i druku na płytce , czas jednak zrobił swoje i sie odkleiła , czy yo jest klejone temperatura ? moze wystarczy odciąć po kilka mm i spróbować na goroco przykleić z powrotem ? Np czymś takim