Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Rageneracja wkrętarki HITACHI DS14DVF3

25 Kwi 2018 00:28 432 5
  • Poziom 8  
    witam,przerabiam wkrętarke ja w temacie, pakiety mam już połączone i wlutowane wyprowadzenia

    Rageneracja wkrętarki HITACHI DS14DVF3

    wkrętarka na krótko śmiga jak szalona :D w tygodniu będą BMS i skleję wszystko do kupy. ale zastanawia mnie jeszcze jedno... Będę to ładował taką ładowarką

    Rageneracja wkrętarki HITACHI DS14DVF3

    Rageneracja wkrętarki HITACHI DS14DVF3

    ona ma więcej wyprowadzeń niż tylko (+) i (-) jak chciałem nią ładować pakiet 2s z wbudowanym BMS

    Rageneracja wkrętarki HITACHI DS14DVF3

    to na samym (+) i (-) nie chciała ładować, dopiero jak podłączyłem do niej styk (T) od pakietu to naładowało(sprawdziłem miernikiem i wyszło że styk (T) jest połączony z (-) ładowarka i bateria od wkrętarki (którą przerabiam) mają dodatkowy styk (S) który w pakiecie podłączony jest orginalnie do (-) , a teraz jak przerobie na li-ion to też muszę podpiąć styk (S) do (-) wyjścia z BMS żeby ładowarka ładowała czy wystarczy sam (+) i (-)
    W oryginale (NiCd) na stykach dodatkowych baterii szły zabezpieczenia termiczne termistor/termostat,wylutowałem je ale nie wyrzuciłem, a podłączone były tak: TERMOSTAT

    Rageneracja wkrętarki HITACHI DS14DVF3

    pierwszy koniec do dodatkowego (-) a drugi do głównego (-) , natomiast TERMISTOR

    Rageneracja wkrętarki HITACHI DS14DVF3

    jednym końcem do styku (S) a drugi do dodatkowego (-)
    powinienem je spowrotem wlutować tam gdzie były??? czy będzie działało bez nich?
  • Poziom 30  
    Podłącz tak jak było w oryginalnych.
  • Poziom 8  
    są już wlutowane na swoim miejscu. czekam tylko na BMS jak już będzie wszystko złożone to dam znać jak działa. dzięki za pomoc
  • Poziom 8  
    witam, BMS już przyszły i złożyłem wszystko do kupy. termistor i termostat też wróciły na swoje miejsce. Wkrętarka śmiga ale na prawych obrotach BMS odcina przy szybkim naduszaniu spustu i muszę go powoli naduszać, natomiast na lewych nie ma tego problemu-nie wiem dlaczego ????? No i jest jeszcze ładowanie a mianowicie jak wsadzam do ładowarki to dioda kontrolna na ładowarce nie świeci światłem ciągłym jak podczas ładowania tylko miga jak by już była naładowana do pełna. pakiet na wyjściu z BMS ma 14,98v może są jeszcze za pełne ogniwa i temu ładowarka/BMS nie chce już ładować- spróbować je rozładować do niższej wartości i może dopiero podłączyć do ładowarki ????????
  • Poziom 43  
    Po piewsze czy ogniwa są noiwe i wysokoprądowe, po drugie czy wcześniej te z były ogniwa lion czy nicd?
  • Poziom 8  
    wcześniej były ni-cd a teraz laptopowe wsadziłem. Problem ładowania rozwiązany- styk (S) miałem zabrudzony klejem na gorąco :-) wyczyściłem i ładuje :) ale został problem z tym BMS na prawych obrotach czemu tak odcina???
    BMS 40A wiec powinien dawać rade