Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Asus R513C - uruchamia sie tylko Bios

27 Kwi 2018 08:29 3774 16

  • Poziom 32  
    Sam po włączeniu uruchamia się bios. Dysk działa, data ok i po wyjsciu z biosa znowu to samo.
    Czy to upgrade biosu pomoże?
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 43  
    Witam. Jest komunikat po logo ASUSA przy uruchomieniu?

  • Poziom 32  
    od razu jest Bios pierwsza strona z poprawną data i godziną
  • Poziom 43  
    Boot ustawiony na dysk system jest na dysku? Odpiąć klawiaturę i uruchomić laptopa.

  • Poziom 35  
    Może nie ma systemu, może źle ustawiony tryb UEFI/Legacy? Dysk działa, znaczy jak działa? Widoczny w BIOS? Na innym komputerze botuje system?
  • Poziom 16  
    Może być klawiatura uszkodzona, odłączyć klawiaturę i sprawdzić czy nadal będzie startował BIOS.

  • Poziom 9  
    Podaj specyfikację sprzętu oraz jego dokładny model.
    Nie słuchaj porad, typu - uszkodzona klawiatura.
    Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne BIOS'u.
    Masz możliwość wpiąć inny dysk z zainstalowanym systemem ?
    Bios wykrywa dysk ?

  • Poziom 32  
    Po włączeniu CSM mam Insert Boot media a dysk słychać.
    W opcjach Boot w Bios mam tylko DVD i nie da się jakby dodac dysku

  • Poziom 35  
    pcnet napisał:
    Po włączeniu CSM mam Insert Boot media a dysk słychać.
    W opcjach Boot w Bios mam tylko DVD i nie da się jakby dodac dysku


    Czy to odpowiedź na moje pytanie? Jesli tak, to, że dysk słychać nic nie znaczy.

  • Poziom 9  
    Ustawienia fabryczne przywracałeś w biosie ?

  • Poziom 32  
    Dysk jest widoczny pod Hirens jako partycja GPT

    Dodano po 10 [minuty]:

    tak są fabryczne tylko musiałęm potem CSM włączyć

    Dodano po 1 [godziny] 26 [minuty]:

    Teraz pojawia sie BiInitializeLibrary failed 0xc00000bb
    I w żaden sposób z pena nie mogę wystartować ani z płyty DVD
  • Poziom 1  
    Kolego możesz napisać co było przyczyną problemu? Bo mam takiego samego lapka i taki sam problem.

  • Poziom 32  
    z tego co pamiętam nowy bios
  • Poziom 1  
    Samsung też zamiast win jest bios Asus R513C - uruchamia sie tylko Bios Asus R513C - uruchamia sie tylko Bios
  • Poziom 10  
    Może ktoś mi podpowie bo już wszystkie tematy przeczytałem , odłączałem klawiaturę , pokazywało mi datę w biosie 2012r więc wymieniłem baterie i ręcznie ustawiłem datę . ale nie mam w boot dysku . Sprawdzałem na innym laptopie i system na nim działa .
  • Poziom 10  
    maniek763 napisał:
    Może ktoś mi podpowie bo już wszystkie tematy przeczytałem , odłączałem klawiaturę , pokazywało mi datę w biosie 2012r więc wymieniłem baterie i ręcznie ustawiłem datę . ale nie mam w boot dysku . Sprawdzałem na innym laptopie i system na nim działa .


    U mnie na szczęście się rozwiązało siostrzenica weszła w Bios i w jednym miejscu przestawiła . Wszystko działa .