Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie , chodzi o potencjometr do dmuchawy klimatyzacji , ponieważ tam mam urwany , i tam jest taka kostka na 3wtyoi i to jest do tego , czy jak to tam wyglada
Witam jeździłem wszystko było dobrze , chciałem schować ciagnik pod dach i nie działa mi sprzęgło , zawsze przy odpaleniu miga ta kontrolka od cofania i do przodu , ona miga wciskam sprzęgło i było tak głośno słychać zwsze dźwięk ze zostało ono tak jakby załączone , w tej sytuacji wciskam kontrolka sgasla od przód tył i nie idize wgł jechać , biegi normalne mogę wbijać i nic tam w rogu na gorze na wyswietlaczy ciągle pojawia się N na drugi dzień odpaliłem go i działalo to przez chwile do przodu do tylu było słuchać na poczatku jak zalacyzlrm się spreglo , dwa razy dałem przód tył i zaś to samo , wyłączyłem potem zalacyzlrm pdjechalem zaś i kod wyskoczył e6 potem znikł potem miał e6 , potem zaś było N .... co to moze być ? E6 niby jest od czujnika prędkości gdzie on wgl się znajduje ?
Mam problem z podnośnikiem przyciski na błotniku działaja wszytsko podnosi ale przyciski od podnośnika na joysticku nie reagują i regulacja ehr też nie działa mam podejrzenia że chodzi o cewki ale pewien nie jestem i jak by był ktoś w stanie mi wytłumaczyć jak załączyć tryb diagnostyczny to byłbym wdzięczny
Skoro przyciski działają to znaczy, że cewki raczej ok. Jakie masz kody usterek po włączeniu zapłonu powinna migać dioda "diagnose" na podstawie czego można rozpoznać numer błędu np. jedno mrugnięcie przerwa dwa mrugnięcia przerwa tzn. 12. Jeśli się mylę niech mnie poprawią bardziej wtajemniczeni, bo tylko na szybko zajrzałem w instrukcję.
Według instrukcji jeśli kontrolka świeci cały czas to znaczy, że EHR jest zablokowany. Jeżeli system wykryje usterki wówczas dioda wyświetla kod usterki w zależności od priorytetu błędu.
Będziesz wiedział jak wezmiesz instrukcje obslugi ciagnika do reki i przeczytasz jak aktywowac sterowanie ehr-em z wnetrza kabiny jesli było użyte sterowanie zawnętrzne.
Witam czy ktoś z was miał taki problem, kontrolka diagnostyczna pokazuje błąd 17 to znaczy że prąd z akumulatora jest większy niż 18V i podnośnik nie chce reagować, ale sprawdziłem akumulator i alternator podczas pracy silnika nie podaje więcej jak 13,90V kilka dni wcześniej podłączyłem prostownik i uruchomiłem ciągnik prostownikiem z rozruchem który ma na rozruchu 19V i od tej pory nie mogę uruchomić podnośnika chodzi o Case CS
Pierwsza cyfra wskazuje na przerwę lub zwarcie do masy wyjścia cyfrowego. Z opisu wynika, że chodzi tu o moduł skrzyni biegów. Natomiast drugiego symbolu nie umiem znaleźć w instrukcji, chyba że miałoby to oznaczać 5 wtedy 85 odnosi się do elektrozaworu Y25 jak na rysunku. Być może ktoś ma więcej danych na temat tego błędu i mnie poprawi.
A nie jest to błąd podnośnika/haka transportowego? Czyli tzw watchdoga ,kontrolera odpowiadającego za hak transportowy(też podnośnik bo nim jest hak podnoszony) ehr,blokade mostu,przedni napęd,kontrole poślizgu kół. Od niego są takie ,,robaczki".
Pamietam że lustrzane odbicie takiego symbolu to uszkodzony włącznik blokady dyfra.
Tak tylko Panowie obiawy traktora są takie coś pstrykło i przestał odpalac z kluczyka kontrolki się zaświecą i odpalic nie idzie i wyskakuje ten błąd A jeśli odpale na krótko to pali się błąd i nie ma jazdy
To należało to napisać przy pierwszym poście.Napisaleś jedno zdanie i teraz będziesz nam wydzielał informacje.Pisz dalej po jednym zdaniu ja mam dość wyciągania od was informacji.Robimy wam przysluge to trochę szacunku.
Wedlug serwisowki analoga Steyra uwalone zasilanie ECCU,8 oznacza samodiagnostyke podzespołów(niespełnione warunki),kreski pokazują rodzaj problemu.Brak napiec 5v i zasilania przekaźnika zezwolenia startu ,aktywacji skrzyni itd.