Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

- Huawei Y635-L01 dotyk szwankuje po wymianie

bydlak 28 Apr 2018 16:12 777 5
    bydlak
    Level 21  
    Witam.
    Dostałem do naprawy huawei Y635 ze zbitą szybką . Po wymianie trzech egzemplarzy jest następujący problem.
    Gdy panel jest przyklejony normalnie do ramki nie reaguje prawidłowo tzn potrafią uruchamiać się same aplikacje itd.
    Gdy podniosę szybkę Ok 4cm w górę jest Ok.
    Ta sama sytuacja jest w dwóch innych panelach dotykowych części pochodzą od dwóch różnych dostawców .Czy ktoś spotkał się z takim problemem w tym modelu ?
    Winny panel ? Koszt Ok 30 zł .plus wysyłka .
    Czy trzeba w tym modelu wymienić cały fullset żeby to zaczęło normalnie działać ?
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Daj grubszą taśmę pod dotyk i będzie OK.
    bydlak
    Level 21  
    Witam .dzięki za odpowiedź. Do tej pory kleiłem na b7000 było Ok.teraz dałem grubszą warstwę kleju zamiast uszczelek bo ich nie posiadam.Efekt identyczny. Po uniesieniu dotyku Ok 1mm nad ramką dalej to samo.
    minek95
    Level 14  
    Jeżeli chodzi o stare telefony gdzie jest przestrzeń między szybką a dotykiem to ta przestrzeń musi być znacząca. 2x uszczelka minimum bo w przeciwnym razie będzie dotykać ekranu. Unikać klejenia na połączeniach, kleić tylko obrzeża.
    bydlak
    Level 21  
    Witam. Jeżeli chodzi o przestrzeń kleju nie żałowałem, chyba że ten klej ma inne właściwości dielektryczne i dlatego panel się zachowuje jak zachowuje. Wyświetlacza raczej też nie dotyka, pierwszy raz spotykam się z takim problemem. Spróbuję tej uszczelki.
    Dawid3418
    Level 3  
    Witam. Czy kolega rozwiązał ten problem?