Witam, mam problem z mikro kontrolerem PIC16C770 bo wydaje mi się ze jest uszkodzone jego wyjście napięciowe a sam w sobie działa. Czy można odczytać informacje z starego i wgrać do nowego. Czy może ktoś mi pomoc w tym ponieważ nie robiłem tego nie chce skasować starego.
Nie znam się ale wydawało mi się ze wsad może napisać ktoś kto kupuje mikro kontroler a producent chyba tylko go produkuje. Dodam ze mam identyczny okład taki i po pomiarach wyszło ze jeden pin ma niski opór prądu. A dokładnie RA3/AN3/V
REF
+/VRH czyli pin 8
Proszę mnie poprawić jeśli się mylę.
http://www.t-es-t.hu/download/microchip/pic16c717_770_771_c.pdf
super :\
Czy to nie jest wyjście napięciowe? Bo na tym sprawnym jest napięcie 4v a na tym co zaniżone pokazuje parametry jest napięcie 3 V. Może on w czasie kalibracji potrafi dopasowywać napięcie wyjściowe tak by wskazania były prawidłowe. Ale gdy jest wyłączone rezystancja powinna być taka sama na obu mikro kontrolerach a nie jest.
Witam, co to za element C19?
przy odpięciu mikro kontrolera podniosłem napięcie na 5V to ten element się spalił. Wymontowałem go i po podłączeniu mikro kontrolera jest napięcie 4v i wskazania głowicy są prawidłowe.
Porad udzielam wyłącznie na forum, nie pomagam na PW
Zanim zadasz pytanie, wiedz, że zostało już omówione tutaj, a 99% nie jest unikalne. Użyj wyszukiwania.