Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[Rozwiązano] Audi A6 c7 2.0 tdi 190 - adblue 1000 km awaria

skalpeljacek 02 Maj 2018 18:51 3681 5
  • #1 02 Maj 2018 18:51
    skalpeljacek
    Poziom 3  

    Witam
    Posiadam Audi A6 c7 4g0 2015 rok lifting 190 koni ultra diesel
    Pojawił mi się komunikat na desce rozdzielczej Ad-Blue awaria systemu za 900 km uruchomienie silnika niemożliwe!.
    Po podłączeniu vcds wyskoczył jeden błąd

    Znaleziono 1 błąd:
    28653 - SAE - Reserved by Document ISO 15031-6
    P204F 00 [101] - 2005
    Niepotwierdzony - Testowany od skasowania kodów błędów
    Ramka zamrożona:
    Stan błędu: 00000001
    Priorytet błędu: 2
    Częstość błędu: 1
    Przebieg: 56005 km
    Data: 2018.04.27
    Czas: 17:36:02
    spotkaliście się z czymś takim możne ktoś pomoże.

    0 5
  • Pomocny post
    #2 02 Maj 2018 19:47
    szymitsu21
    Moderator Samochody

    Podłącz jakiegoś odisa czy coś bo ten cały VCDS wiele nie pomoże

    1
  • #3 03 Maj 2018 07:22
    skalpeljacek
    Poziom 3  

    Ok spróbuje podłączyć .
    Przerobiłem Niemcowe forum piszą coś o wadliwej pompie oraz mówią o wgraniu nowego softu podobno pomaga ale to tylko sugestie wyciągnice z forum jak nie poradzę to albo ISO albo kompletne usunięcie adblue.

    0
  • Pomocny post
    #4 03 Maj 2018 10:30
    matisj
    Poziom 9  

    Nic nie usuwaj, w tak młodym aucie przy tym przebiegu wszystko powinno być jak fabryka przykazała.

    0
  • #5 09 Maj 2018 21:31
    skalpeljacek
    Poziom 3  

    No muszę tu wszystkich rozczarować bo wczoraj wybrałem się 100km na małą wycieczkę komunikat pokazywał 850 kilometrów później patrzyłem 750 kilometrów a nagle patrzę komunikat wogóle zginął wykasowało się ustrojstwo samo nie mam pojęcia jak to się stało ale jest ok żadnych błędów sprawdzałem vcds ale dziękuje za zainteresowanie problemem który sam się rozwiązał.Nie podłączałem do VASA bo nie zdążyłem ale wiem tak jak pisaliście ze VCDS nie poradzi sobie z tym.
    Także dziękuje i zakończam temat

    1
  • #6 09 Maj 2018 21:46
    skalpeljacek
    Poziom 3  

    No muszę tu wszystkich rozczarować błąd który się pojawił skasowałem VCDS ale komunikat na fisie informował nadal ze za 1000km uruchomienie silnika niemożliwe.Ad blue zatankowany do pełna wycieczka 100 kilometrów komunikat na starcie wskazywał 850 km później wskazywał 750 kilometrów później komunikat zgasł sam i wszystko jest ok. To jakieś czary sam się zresetował. Z informacji forum wiem ze podobno Vas obsługuje funkcje resetu ad-blue ale nie zdążyłem sprawdzić ( STEROWANIE FUNKCJE>>SILNIK>>OBD>>ELEKTRONIKA SILNIKA J623>>FUNKCJE SILNIKA ELEKTRONICZNEGO>>DOSTOSOWANIE WARTOŚCI ADAPTACYJNYCH ZBIORNIKA REDUKTORA).
    Może ktoś będzie miał okazję to niech spróbuje to co napisałem to też podpowiedź z forum.
    Pozdrawiam wszystkich

    1