Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Spadek ciśnienia w hydroforze

muchomoreks 03 Maj 2018 06:28 495 7
  • #1 03 Maj 2018 06:28
    muchomoreks
    Poziom 2  

    Witam
    Mam problem z hydroforem pmnigena y1000 ze zbornikiem.
    Pompa działa poprawnie tylko wtedy jak ma mały wydatek wody, przy pełnym odkręceniu zaworu cisnie spada do zera i zaczyna "mielic wode" pomaga wtedy wyłączenie i włączenie zestawu.

    0 7
  • #3 03 Maj 2018 07:57
    DiZMar
    Poziom 43  

    Sprawdź ciśnienie w zbiorniku hydrofora. Prawdopodobnie trzeba dopompować powietrza.

    0
  • #4 03 Maj 2018 16:13
    muchomoreks
    Poziom 2  

    Spadek ciśnienia w hydroforzeSpadek ciśnienia w hydroforzeSpadek ciśnienia w hydroforzeSpadek ciśnienia w hydroforze

    Dodano po 4 [minuty]:

    Jak woda jest podawana przez dlugiego weża na zraszacz to jest ok. Cisnienie w granicy 3 atm. Wszystko zacxyna sie sypać podczas nalewania mauzera z krótkiego węża, cisnienie sukcesywnie spada i po minucie wskazowka jest na zero i zwczyna mielic wode. Trzeba wtedy wylaczyc i wlaczyc pompe i przy zamknietym zaworze zaczyna nabijac cisnienie

    0
  • #6 03 Maj 2018 23:00
    DiZMar
    Poziom 43  

    lolek2417 napisał:
    Sprawdzałeś jakie masz ciśnienie powietrza w zbiorniku ?

    Pytałem o to 15 godzin temu
    DiZMar napisał:
    Sprawdź ciśnienie w zbiorniku hydrofora. Prawdopodobnie trzeba dopompować powietrza.

    ale bez odzewu.

    0
  • #7 03 Maj 2018 23:11
    Matheu
    Poziom 19  

    Taka moja myśl- zastosować zwężkę/ dławienie przy końcówce KRÓTKIEGO węża.
    (bo mi to wygląda- jakbyś przy włączeniu pompy (i przy krótkim wężu) miał większy wydatek wody niż pompa dostaje/jest w stanie przerobić- w efekcie- zbiornik zaczyna się opróżniać, do końca). Napisz, proszę jeśli to pomogło.

    0
  • #8 04 Maj 2018 22:36
    muchomoreks
    Poziom 2  

    Dławienie pomaga, bede jeszcze zdobyć wydajniejszą pompe na testy. Cisnienie w zbiorniku było 1,5 zmniejszyłem do 1,0 atm i tez troche jakby lepiej. Jak zmienie pompe to napisze czy to coś zmieniło. Dzieki

    0