Procedurę regulacji gaźnika opisał tutaj
Link kol.
@krzysiek7108 . Opis jest na stronie nr 8 post nr 224. Ogólnie polecam lekturę całego tematu.
Opisane przez Ciebie objawy świadczą wg mnie o zbyt ubogiej mieszance i jej nierównomiernym spalaniu. Powodów może być kilka, ale w mf-ce przede wszystkim należy bardzo dokładnie wyczyścić kranik paliwa, filtr paliwa a nawet zbiornik paliwa. Zapychanie się tych elementów było zwykle nagminne. Można zamiast oryginalnego filtra siatkowego zastosować filtr na wężyku paliwowym. Oczywiście gaźnik też musi być drożny, ale to już podobno zrobiłeś.
Jeżeli mimo dokładnego wyczyszczenia układu paliwowego obroty nadal wariują, to w ciemno trzeba wymienić oba uszczelniacze wału korbowego. Wymiary to 40x62x 8 i 25x52x12. Polecam uszczelniacze dobrych firm (do swoich sprzętów używam przede wszystkim Corteco), dwuwargowe z metalową wkładką.
Wszystkie lub czasem jeden z tych zabiegów zwykle przynosiły pozytywny efekt. Od dawna nie mam mf-ki, ale pobieżny przegląd tematu, który Ci podałem, utwierdza mnie, że doświadczenia innych użytkowników są podobne.