Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Corolla e12 kombi 2004 1.4 - Samochód nie reaguje na pilot, alarm blokuje zapło

adam95102 04 May 2018 18:10 2415 6
    adam95102
    Level 17  
    Witam
    Corola e12 Kombi 1.4 Benzyna 2004 rok.
    niestety sprawny pilot był tylko jeden bo drugi już dawno umarł .
    w Pilocie miga dioda, lecz auto centralka ani alarm nie reagują.
    wejście do auta kluczykiem powoduje miganie kierunków i brak zapłonu (syrena od dawna była padnięta) .
    Nie zależy mi na działającym alarmie, już 10 lat temu były ciągle takie problemy i musieli coś przekodowywać, dla złodzei to i tak żadna przeszkoda. Jeśli prościej usunąć ten alarm to wolę usunąć. Albo po prostu go jakoś obejść , żeby można było jeździć .
    Proszę o porady , lub jakieś schematy, ewentualnie osoby z częstochowy które wiedzą co z tym zrobić, proszę o kontakt.
    adam95102
    Level 17  
    Alarm Challenger, dokładnego modelu nie jestem tymczasowo w stanie sprawdzić.
    Udało się pominąć alarm i uruchomić silnik. Mama pamiętała instrukcje pani z salonu z ukrytym guzikiem i pinem :).
    Teraz mam pytanie, czy da się jakoś dorobić te piloty, które pewnie ze względu na słabą baterię się rozkodowały ?
    Podobno gdy bateria się kończy to syrena daje więcej sygnałów, u nas syrena od wielu lat nie działa i dlatego tak wyszło .
    adam95102
    Level 17  
    Znalazłem schemat Challenger Nt Toyota Corolla, ale nie wynika z niego jak doprogramować pilot do alarmu
    adam95102
    Level 17  
    Okazało się że wymiana baterii w pilocie wystarczyła. Prądu starczało na diodę w pilocie, ale już sygnału nie dawało do centralki. Rozumiem, że zamknięcie samochodu pilotem wyłącza samo siebie wejście w ten tryb w którym ukrytym przyciskiem wyłączyłem alarm , żeby odpalić samochód?
    Mam natomiast taki problem, że jak wciskam przycisk w pilocie to migają kierunki a zamek centralny nie otwiera , dopiero dluższe przytrzymanie przycisku w pilocie powoduje działanie centralnego zamka. Da się to jakoś ustawić , naprawić ? wydaję mi się, że wcześniej tak nie było