Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 306 kombi 1999 - Zablokowane tylne lewe drzwi na amen

kalkadu12345 07 May 2018 10:51 1308 9
    kalkadu12345
    Level 2  
    Witam wszystkich,
    Prawe tylne drzwi zostaly zablokowane na amen nie mozna ich otworzyc z zadnej strony.Pilot zamyka je i otwiera.Rozkrecilem tapicerke i mechanizm otwierania drzwi niby dziala ale one ani nie drgna.
    Prosze o pomoc
    adamski123
    Level 21  
    Witam miałem wiele takich przypadków musisz się bawić pilotem zamykać i otwierać za którymś razem musi zaskoczyć jak nie to trzeba to zrobić inwazyjnie weź śrubokręt długi i młotek pierz po tym zamku.aż puści i drzwi się otworzą
    adamski123
    Level 21  
    Witam ok centralka może działać,ale jak w środku coś zablokowało to inaczej nie otworzysz jak śrubokręt
    kalkadu12345
    Level 2  
    Moglbys mi zaznaczyc jakas kropka w ktore miejsce ten srubokret na zdjeciach ktore zalavzylem ?
    adamski123
    Level 21  
    Witam ja to robię tak przykładam w środek śrubokręt i piorę z młotka,aż za którymś razem zamek puści tylko musisz uważać że by śrubokręt nie wyszedł przez drzwi na zewnątrz
    kortyleski
    Level 43  
    Tym śrubokrętem to zablokujesz zamek na Amen .
    kalkadu12345
    Level 2  
    Dalem sb spokoj 8 h probowalem je otworzyc i nic ...
    Staszek49
    Level 35  
    Z tego co widzę, to masz dostęp do cięgieł zamka. Przeanalizuj, za które elementy zamka należy pociągnąć i zamek powinien "puścić". Jak się uporasz z otwarciem, to zwróć uwagę co mogło się np. urwać, wykrzywić itd. i jeśli zamek nie rokuje nadziei na naprawę, to pozostaje wymienić na nowy, bądź używkę.
    Użycie młotka, przecinaka itp. narzędzi do otwarcia zamka, to ostateczność, bo mogą powstać spore szkody.