Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zablokowane radio Audi Symphony

Croonos 07 May 2018 16:28 4260 3
    Croonos
    Level 2  
    Witam mam problem. Zablokowane radio Audi Symphony czytałem wiele poradników na ten temat niestety problem pozostał. Miałem awarie samochodu poszedł pasek klinowy nie miałem ładowania na akumulator po odpięciu go i naprawie paska i podpięciu akumulatora radio się zablokowało (pisze safe) wiem że po wciśnięciu rds i tp jednocześnie powinno zapalić się code i pole do wpisania kodu i tak było ale jak wpisywałem popełniłem gafe walnołem się z jedną cyfrą wyłączyłem radio i chciałem ponownie wpisać kod ale już tym razem rds+tp już nie aktywują pola do wpisywania kodu. Po wciśnięciu jednocześnie tych przycisków i trzymaniu ponad 5 min. Radio nie reaguje pisze Safe i koniec. Czy ktoś może pomóc?
    dt1
    Admin of Computers group
    Witaj. Mam w swoim A4 Concert, ale mechanizm może być podobny. Po złym wpisaniu kodu (u mnie drugiej lub trzeciej próbie) radio jest blokowane na jakiś czas (oprócz SAFE zapala się dodatkowy znaczek na LCD). Trzeba wtedy zostawić je podłączone do zasilania i jak blokada czasowa się skończy - wpisać ponownie. Odpięcie radia od akumulatora i podłączenie ponowne nic nie daje. Trzeba przeczekać blokadę. Być może u Ciebie jest taki sam mechanizm.
    Croonos
    Level 2  
    Jest napis Safe. Poza nim nie ma nic innego. Radio dalej nie reaguje.