Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Yaris - Alarm i centralny zamek, brakuje pilota

DukeMZ 08 May 2018 08:50 861 5
    DukeMZ
    Level 11  
    Witajcie. Potrzebuję dodać do mojego Yarisa z 2005 roku (Francja) pilot do alarmu i najlepiej centralnego zamka. Nie rozbieralem jeszcze tego autka bo muszę sobie zorganizować chwilę czasu na to ale chcialem zebrać trochę informacji. W samochodzie mam:

Centralny zamek na wszystkie zamki sterowany kluczykiem, mam syrene alarmu pod maską i mam kontrolke security w kabinie (kiedyś miałem okazję jezdzic takim samym yarisem tyle że tamten miał pilot właśnie)

Na początek potrzebował bym informacje na temat gdzie w samochodzie znajdę centralke od alarmu/centralnego zamka. Dodatkowo chciałem zapytać czy istniał moduł alarmu i centralnego zamka jako jeden bloczek czy to są 2 osobne moduły, na końcu końcu jak już będę wiedział co mam w aucie to poszukamy procedury dodawania pilotów. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
    DukeMZ
    Level 11  
    Zapomniałem dopisać, model DO 2005 roku
    DriverMSG
    Admin of Computers group
    Szperam w wielu miejscach i nie znalazłem informacji o fabrycznym alarmie w tym modelu. Domyślam się więc, że jest dokładany - musisz sprawdzić i odczytać dane, symbole. Zacznij od samej "syrenki".
    Odnośnie kluczyka - https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3095614.html
    DukeMZ
    Level 11  
    Okej, wydaje mi się że alarm na 99% jest dołożony ekstra. Odnośnie pilota do centralnego zamka - czy każdy Yaris wyposażony w centralny zamek posiadał pilot? Czy centralka musiała być pod pilot? I w końcu pytanie najważniejsze... czy posiadacie dane na temat pilota jaki powinien działać w Yarisie? (pasmo pracy, ilość kodów itp itd), najprawdopodobniej skończy się na zakupie nie oryginalnego pilota i dodaniu go do centralki.