Witam. Inwestor wymaga by brama automatyczna w dzień działała jak dotychczas, z pilota (zamknij/otwórz) a w nocy żeby było aktywne automatyczne zamykanie.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therexury wrote:Żeby to w pełni zautomatyzować potrzebna będzie obróbka kilku informacji.
Potrzebna będzie informacja czy jest noc, np. z czujnika zmierzchu lub zegara, oraz czy brama jest otwarta.
Ja bym to zrobił tak:
Jakiś mikrokontroler z zegarem RTC i kontaktron na bramie.
Prosty program np. w BASCOMie, który w określonych godzinach sprawdza czy wejście kontaktronu jest rozwarte dłużej niż minuta. Inne GPIO tego mikrokontrolera poda impuls na zamykanie bramy.
GRZEGORZ OST wrote:Trzeba odpowiednio skonfigurować płytę przełącznikami. Ja bym się podlutował pod pierwszy przełącznik na DIP SW 10 i połączył bym tam styk przekaźnika zwiera y na noc. Przełącznik nr 1 na DIP 10 musi być w takim przypadku opuszczony.Też tak myślałem ale nie widzę w tym napędzie typowego zacisku "zamknij"
Darek0026 wrote:Napęd jest nowy i na gwarancji ciekawe co w racie czego z naprawą gwarancyjną.Ja bym się podlutował pod pierwszy przełącznik na DIP SW 10
Quote:Też tak myślałem ale nie widzę w tym napędzie typowego zacisku "zamknij"
GRZEGORZ OST wrote:.Darek0026 wrote:Napęd jest nowy i na gwarancji ciekawe co w racie czego z naprawą gwarancyjną.Ja bym się podlutował pod pierwszy przełącznik na DIP SW 10