Drodzy Panowie (obstawiam, że Pań tu niewiele
Ręce już w niemocy rozkładam, więc jesteście jedynym ratunkiem,
i będę wdzięczna za każdą podpowiedź/kierunek/co sprawdzić etc. i czy warto naprawiać
Olej był sprawdzany na trasie ok 120km od miejsca docelowego (nic się nie działo złego - tylko kontrolnie, ok 3cm na bagnecie było)
Po dojechaniu na miejsce , zaparkowałam i już nie odpaliłam
gdyż zaświeciła się wielka czerwona kontrolka "Check Oil Pressure"
Po sprawdzeniu poziomu oleju okazało się że go nie ma. (po przejechaniu ok 130km)
Miałam ok 400ml oleju w bagażniku więc to trafiło do zbiornika.
Niestety brak zmiany, kontrolka się nadal świeci, auto nie odpala. Zostało gdzie stało!
Po ok 1h-1,5h podjechałam do auta i zbiornik oleju został zalany do pełna. (silnik był nadal bardzo gorący - co wydało się dość dziwne)
Zostały również sprawdzone bezpieczniki - które okazały się sprawne.
Teraz jest w planie podpięcie kostki i sprawdzenie błędów z OBD check.
Czy nie powinien się wyświetlić wcześniej komunikat ostrzegawczy o niskiej ilości oleju etc.?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za podpowiedzi.

Ręce już w niemocy rozkładam, więc jesteście jedynym ratunkiem,
i będę wdzięczna za każdą podpowiedź/kierunek/co sprawdzić etc. i czy warto naprawiać

Olej był sprawdzany na trasie ok 120km od miejsca docelowego (nic się nie działo złego - tylko kontrolnie, ok 3cm na bagnecie było)
Po dojechaniu na miejsce , zaparkowałam i już nie odpaliłam
gdyż zaświeciła się wielka czerwona kontrolka "Check Oil Pressure"
Po sprawdzeniu poziomu oleju okazało się że go nie ma. (po przejechaniu ok 130km)
Miałam ok 400ml oleju w bagażniku więc to trafiło do zbiornika.
Niestety brak zmiany, kontrolka się nadal świeci, auto nie odpala. Zostało gdzie stało!
Po ok 1h-1,5h podjechałam do auta i zbiornik oleju został zalany do pełna. (silnik był nadal bardzo gorący - co wydało się dość dziwne)
Zostały również sprawdzone bezpieczniki - które okazały się sprawne.
Teraz jest w planie podpięcie kostki i sprawdzenie błędów z OBD check.
Czy nie powinien się wyświetlić wcześniej komunikat ostrzegawczy o niskiej ilości oleju etc.?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za podpowiedzi.