Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zestaw Parrot MKi9200 - Problem z parowaniem pilota po restarcie urządzenia

ad_is 11 Maj 2018 14:55 897 7
  • #1 11 Maj 2018 14:55
    ad_is
    Poziom 6  

    Witam,

    Jak w temacie mam problem z zestawem głośnomówiącym Parrot 9200. Mianowicie pozostał on po poprzednim właścicielu. Pilot był od początku rozładowany ale można było łączyć się przez bluetooth z telefonem aż do momentu gdy pokazał komunikat o za dużej ilości połączonych urządzeń. Później już się nie włączał aż do czasu samoistnego restartu. Teraz zaraz po napisie Parrot pokazuje się „wybierz język” a nowo zakupiony pilot nie paruje się, wg załączonej instrukcji. Co w takim przypadku można zrobić. Jak przejść to menu z językiem żeby sparować pilot. Poza tym nic więcej nie da się zrobić.

    0 7
  • #2 11 Maj 2018 15:07
    LWD11
    Poziom 29  

    Powinien dać się sparować, na pewno postępujesz zgodnie z instrukcją ? Bateria ok ? Pilot jest niezbędny do zmian ustawień.

    0
  • #3 11 Maj 2018 15:24
    ad_is
    Poziom 6  

    Włączając zestaw pokazuje się na ekranie napis Parrot i zaraz potem przechodzi w sekunde w menu wyboru języka. Przytrzymuje na napisie trzy przyciski wskazane w instrukcji ale nawet nie zdąży załapać i pojawia się wybór języka. Możliwe że jest sparowanych za dużo urządzeń i nie łapie już pilota. Pilot nowy kupiony u producenta i bateria również nowa.

    0
  • Pomocny post
    #4 11 Maj 2018 15:32
    LWD11
    Poziom 29  

    Niee, pilot musi się dać sparować, spróbuj naciskać odpowiednie przyciski na pilocie podczas uruchamiania się zestawu. Wyłącz stacyjkę tak żeby zestaw się wyłączył, włącz stacyjkę wtedy przystąp do parowania pilota.

    0
  • #5 18 Maj 2018 12:20
    ad_is
    Poziom 6  

    Udało się. Wina wadliwej baterii. Natomiast teraz jest problem z zestawem. Udało mi się sparować pilot i wejść w ustawienia itd ale po dwóch minutach zestaw się zacina i sam wyłącza. Problem jest też z tym że nie włącza się razem z zapłonem tylko dopiero po odpięciu ekranu od kabla, odczekaniu chwili i ponownym podłączeniu.

    0
  • #6 18 Maj 2018 12:59
    LWD11
    Poziom 29  

    Zacznij od poprawienia zasilania centralki zestawu. Plus stały do podtrzymywania ustawień i plus po stacyjce, który budzi i usypia zestaw.

    0
  • #7 18 Maj 2018 15:44
    ad_is
    Poziom 6  

    Ok a teraz może i głupie pytanie ale gdzie znajdę centralke? Tzn gdzie przeważnie jest montowana. Auto kupiłem z wbudowanym zestawem i jest to pierwszy, z którym mam do czynienia w samochodach.

    0
  • #8 18 Maj 2018 15:51
    LWD11
    Poziom 29  

    Zazwyczaj znajduje się gdzieś za radiem, czasami za schowkiem... Kabel od wyświetlacza wpięty jest do centralki, idź tym tropem :)

    0
  Szukaj w 5mln produktów