jack63 wrote:Wlodek22 wrote:Nadmiar propanu
Raczej niedomiar.
Chętnie bym zarządził w tej sprawie głosowanie uczestników dyskusji. Propan czy izobutan i dlaczego?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therejack63 wrote:Co jest elementem rozprężnym w tej instalacji?
Dysza czy TZR?
Wlodek22 wrote:Chętnie bym zarządził w tej sprawie głosowanie uczestników dyskusji.
d3lta wrote:jack63 wrote:Co jest elementem rozprężnym w tej instalacji?
Dysza czy TZR?
Otóż właśnie co? I które to to jest na rysunku.
d3lta wrote:Otóż właśnie co? I które to to jest na rysunku.
Wlodek22 wrote:Nie chodzi o prawdę większości, tylko o to jak wielu czuje temat w którym grzebie.
Specjalista wg wrote:Na dyszy stabilności żadnej nie ma na propan butanie. Szkoda roboty.
Wlodek22 wrote:To jest aż tak źle?
d3lta wrote:Uczę się dobry panie, nie zbyt szybko, jak potrafię najlepiej, powolutku ale do skutku.
Specjalista wg wrote:Na tym filmie wszystko pięknie chodzi.
d3lta wrote:Tak sądzę.a) za dużo mieszanki w układzie,
Wlodek22 wrote:To też może być przyczyna. Szczególnie że HP podchodzi pod 20 barów. Lepiej jak by było bliżej 15 barNadmiar propanu
d3lta wrote:Jest OK.Tak wskazówki "szaleją", tylko że pomiar był robiony gdy na zewnątrz było tylko 8*C
https://www.youtube.com/watch?v=WmbUKvcwtpE
d3lta wrote:Kupiłem dwie butelki, jedną z chłodniczym r290, drugą z chłodniczym r600a.
d3lta wrote:W butli gazowej 3 kg, nowej, zrobiłem próżnię po czym częściowo podciśnieniem a częściowo grawitacyjnie przelałem z butelki izobutan. Następnie w tą samą stronę podążył propan. Tym samym mam w butli gazowej 800 g czegoś na kształt care 30.
d3lta wrote:Gdy potrzebuję 150 g mieszanki do instalacji Yaris to z dużej butli przelewam do małej tyle cieczy, potem to podgrzewam, a następnie ładuje do instalacji w samochodzie po stronie LP w fazie gazowej. Instalacja gdy się załączy wyciąga z butelki prawie wszystko. Zostaje gram lub dwa. Przy tych operacjach używam wagi z dokładnością do 0,1 g.
d3lta wrote:Tak wskazówki "szaleją", tylko że pomiar był robiony gdy na zewnątrz było tylko 8*C
Specjalista wg wrote:scp90l-chmrkw rocznik 2006Jaka to jest konkretnie toyota? Rok i silnik.
jack63 wrote:Propan 370g, izobutan 420g, ale jegoż zużyłem 50g na przedmuchanie butli i węży przed próżnią.Ile było czynnika w butelkach?
jack63 wrote:Właściwie to obie miały mniej więcej po 370g.Mniej więcej, gdy obie butelki miały po 400g.
jack63 wrote:Tak.Czy mała butla jest próżniowana przed napełnieniem?
jack63 wrote:Mała butelka jest to ta po czynniku R290 (400ml). Podpinam pod pompę, robię próżnię. Potem zakręcam na butelce zawór. Dużą butlę daję w dół zaworem i łączę wężykiem z małą, wąż przedmuchuję małą ilością gazu z dużej, później skręcam połączenie przy małej, otwieram zawór przy małej i przy dużej i się leje samo. Jeśli naleję trochę za dużo do małej to upuszczam cieczy. Ważę na wadze do 3kg, o rozdzielczości 0,1g.Jak ją napełniasz tą butelkę? Napisz dokładnie.
jack63 wrote:Instalacja z próżnią przez LP wyciąga z butelki 50 ~70 g, resztę wysysa sprężarka. Po kilkunastu minutach odpinam butelkę i ważę i spuszczam to co zostało. Ostatnio uleciały tylko 2g.Przecież podczas pracy sprężarki ciśnienia powinny być powyżej zera. A te gram dwa to jest R600a i pewnie jest więcej.
jack63 wrote:Tego nie widziałem, bałem się przepełnić instalację.Nie rozumiem po co ten etap pośredni? Przecież można napełnić rawitacyjnie cieczą do spróżniowanej instalacji bez pracy sprężarki. Przy TZR tolerancja w górę jest większa także nie ma obaw o przepełnienie.
jack63 wrote:Próby robiłem w listopadzie po wymianie parownika. Nie chciało być cieplej.Rychło w czas o tym informujesz.
jack63 wrote:Jeśli uda mi się tam dojść kamerką to robię zdjęcie.Ciekawe jak wygląda parownik? Czy go jeszcze widać spod glutów?
jack63 wrote:Za cienki jestem na to. Sprężarka 88310-0D200Pasowało by jeszcze wiedzieć jak jest realizowane zabezpieczenie przed zamrożeniem parownika i czy sprężarka ma płynną regulację wydajności?
jack63 wrote:Ten sam egzemplarz.Tak z ciekawości. Czy te różnice w temp nawiewu występowały w jednym, po zmianie czynnka, samochodzie? Czy może w dwóch tego samego typu ale z różnymi czynnikami chłodniczymi?
jack63 wrote:Tak, tylko dlaczego jest za niska? Za mało propanu w mixie?Temp nawiewu 1oC jest za niska. Układ chodzi pewnie na zabezpieczeniach stąd skoki ciśnienia.
jack63 wrote:Czy instalacja w samochodzie jest dokładnie spróżniowana i czy jest na pewno szczelna?
Ricorro wrote:Liczę że pomogłem
d3lta wrote:Potem napełniłem R134a i chodzi normalnie.
jack63 wrote:Był ale uciekł przez nieszczelny zaworek Schroedera. Aktualnie jest argon pod ciśnieniem 15 bar.Czyli teraz masz w układzie R134a?
jack63 wrote:Tylko przylgowe.Byleś pomiarów nie robił pirometrem.
jack63 wrote:Butla na 2kg LPG, jest w niej sporo cieczy.Podejrrzewam, że użyłeś zbyt dużej butli do zmieszania.
Jak ją jeszcze masz to sprawdź czy coś się w niej chlupie. Czy jest ciecz. Jak nie ma cieczy to cała robota bez sensu.
jack63 wrote:Tym razem się poprawie. Przesiałem od nowa cały wątek i rzeczywiście twój sposób z podaniem ciekłego czynnika na port LP jest najgodniejszy uwagi.Nie robiłeś tak jak proponowałem.
jack63 wrote:Dawanie mi plusów mnie nie uszczęśliwi, a tobie nie pomoże gdyż nie czytasz ze zrozumieniem tego co jest nad plusem napisane.
jack63 wrote:Sprężarka z regulowaną wydajnością poprzez zawór sterujący (kontrolny). Temperatura parownika kontrolowana przez termistor NTC ~1,6 kOhm podłączony do sterownika klimatyzacji. Drugi termistor kontroluje temperaturę otoczenia na zewnątrz. Do tego jest jeszcze czujnik ciśnienia 3 pin po stornie HP.prężarka najprawdopodobniej ze sprzęgłem. Na filmie słychać jak się załącza. Co kontroluje temp parownika nie wiem. To twoja rola poznać swoją instalację.
Wlodek22 wrote:teraz weź rusynek techniczny zarowu rozprężnego, lub sam zawór i postaraj się zrozumieć jak on działa. Następnie spróbuj sobie wyobrazić jego prace gdy w instalacji jest czysty izobutan lub czysty propan.
d3lta wrote:Pomyślałem trochę i tak wymyśliłem: jeśli na ssaniu mam ciśnienie o wartości 2 bar, to tyle samo jest na wylocie z parownika i troszkę więcej na wylocie z TZR. R134a przy ciśnieniu 2 bar wrze w -10*C, więc Mix HC też powinien wrzeć w tej temperaturze. Propan przy tym ciśnieniu wrze w -25*C a izobutan w 5*C, więc powinny być masowo 1:1 żeby odpowiadać R134a?
d3lta wrote:wnioskuję że dla takiego zaworu to temperatura przegrzewu to jest różnica między temperaturą cieczy na wlocie a pary na wylocie z parownika? Niezależnie od ciśnienia czynnika (bo ono jest podobne dla obu stanów)? A może jest stała np. 6*C niezależnie od tego co płynie bo projektowano na czynnik który wtedy jest już bezpieczną parą?
Wlodek22 wrote:Jest stała choć w niewielkim stopniu regulowalna śrubą temperatura przegrzania.
d3lta wrote:temperatura przegrzewu to jest różnica między temperaturą cieczy na wlocie a pary na wylocie z parownika?
Wlodek22 wrote:Przegrzanie to zawsze temperatura na wylocie minus ciśnienie na tym samym wylocie.
Wlodek22 wrote:Wlot tu nie ma znaczenia, ani ciśnienie ani jego temperatura.
Wlodek22 wrote:Cały czas się dokształcam, tylko znudziło mię się po raz kolejny tłumaczyć oczywiste sprawy i walczyć z twoim "strzelam", "czy wydaje mi się". Sprawdziłeś ilość energii zawartej w przegrzanej cieczy?
Wlodek22 wrote:Podobnie z zaworem odnosisz się do wyjątkowych syt, albo skrajnych warunków, bo w normalnej pracy, normalne HP i normalne dochlodzenie nie ma wpływu na regulacje temperatury przegrzania przez zawór TZR w parowniku.
jack63 wrote:Nie regulujemy żadnej temperatury tylko wielkość przegrzania OTWARCIA. Dalsze otwarcie reguluje już sam TZR w zależności od rodzaju napełnienia jego bańki mierzącej temperaturę.
Wlodek22 wrote:W dalszej części się tłumaczysz, niestety zawiłościami elektroniki, że niby ona przeszkadza w poprawnej pracy i ma stabilizowaną temperaturę nawiewu. Ona nie stabilizuje nawiewu, ona zapobiega zamarzaniu parownika i całkowietemu zablokowaniu przepływu powietrza.
jack63 wrote:analiza sytuacji z niepewnym składem mieszaniny HC jest BARDZO trudna gdy sprężarka ma płynną regulację wydajności oraz stabilizowana jest temperatura wywiewu z kratek.
Wlodek22 wrote:Wyrównanie tylko uśrednia ciśnienie na długości parownika. Czyli (pwlot + pwylot)/2 jest ciśnieniem działającym na membranę TZRa."
Podaj podstawę prawną, wytłumacz prawdziwość tego twierdzenia, uzasadnij dlaczego wyrównanie uśrednia, skoro jest podłączone za parownikiem i podłączone rurą 6mm, dlaczego nie kapilarą?
Wlodek22 wrote:Czyli nie odpowiedziałeś, na żadne pytanie, tu ci się termin nie podoba, tam sformułowanie.
Wlodek22 wrote:A przy TZR to z kolegą d3lta się nie zrozumiałem, bo on napisał "Mam w samochodzie TZR typu H, wnioskuję że dla takiego zaworu to temperatura przegrzewu to jest różnica między temperaturą cieczy na wlocie a pary na wylocie z parownika?" Dla mnie ciecz to jest przed TZR, a za nim jest już mieszanina wrzącej cieczy z 20-30% pary.