Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Egzamin E08 i E07 2018 sesja Czerwiec - Lipiec

Haratacz 25 Jun 2018 13:04 52545 208
    bodzio507
    Level 30  
    @SzymiiDC U mnie w szkole na E.7 wszystkim działało bez problemu.

Dodano po 1 [minuty]:

Laser3000 wrote:
    Jaki ubiór ma być na egzamin praktyczny z e08

Nie ma wymogów odnośnie stroju na egzamin. U mnie w szkole wszyscy przychodzą w fartuchach bo taki strój jest na zajęciach.
    Ale znam szkoły że w ogóle nie mają żadnych ciuchów roboczych na egzaminie.
    SzymiiDC
    Level 2  
    To w takim razie szkola ma problem. Każdy miał taki sam przypadek. Wywalało roznicówke A zwarcia nie miało prawa być. Także no. Łudzilismy sie troche z kolegami, że może ma tak być. No cóż mam nadzieję że będzie zdany bo byl naprawde łatwy.
    bodzio507
    Level 30  
    To trzeba to gdzieś zgłosić. Tylko szybko i najlepiej do OKE.
    U mnie w szkole na E.15 kiedyś też czegoś niedało się zrobić i poprawiali egzamin w tej samej sesji.
    KonradShades
    Level 11  
    bodzio507 czy mógłbyś zamieścić oficjalny schemat? bo te styczniki nie dają mi spokoju, na tych wcześniejszych schematach jest tak, że działają jednocześnie (brak blokady NC)
    KrzysiekZSE
    Level 8  
    Olo28 wrote:
    varon23 wrote:
    KrzysiekZSE wrote:
    Na e8 praktycznym ma być:
    Różnicówka
    2 bezpieczniki
    Gniazdo
    Przetwornica
    Żarówka (chyba Led)
    Przycisk
    2 lampki kontrolne

Nie chce mi sie wierzyc ze bedzie to co podal ktoś przed data pierwszego egzaminu który byl 22 czerwca . chyba ze byly jakies przecieki ...

Sprawdziło się to co napisałem, także wierzcie, a będzie wam dane :D
    incoz
    Level 1  
    Kolega wyzej dobrze mowi, bedzie to co wypisal, teoria u mnie 32/40 e08, pozdro;)
    krzysiu1729
    Level 1  
    Siema wszystkim, dacie radę ogarnąć schemat jaki był na egzaminie praktycznym e07? Z góry dzięki 😁
    Skala112
    Level 2  
    Panowie schemat z E07 jest praktycznie taki sam jak wcześniej, ktoś wrzucił. zdacie to na 100% jeśli przeanalizujecie wcześniejszy.
    Laser3000
    Pupil
    Czy na praktycznym z e08 trzeba coś rysować schemat czy schematy są narysowane i trzeba tylko je zmontować ?????
    tomi00
    Level 11  
    Wlasnie jestem po E08. Nic nie rysujesz tylko sprawdzasz PE ciagłość i jaka wartosc ci wyszla no i tabelka jest dziala nie dziala tj. Rożnucówka test, czy zwarcie na obwodzie gniazdka, oświetlenia i podobne. Jeszcze trzeba zwrócić uwagę żeby faza byla po lewej stronie w gniazdku bo egzaminator sprawdza.
    Lukasz8383
    Level 2  
    Dzięki wszystkim za informacje dotyczące praktycznego E08
    tomi00
    Level 11  
    Jak cos naposz wiadomosc podesle mailem ciekawe materialem odnosnie testu xD
    damixe46
    Level 1  
    Siemka, czy mógł by ktoś coś więcej powiedzieć o tym egzaminie e08 praktycznym , jakie są tam trudności , na co uważać i może jakiś rysunek czy cos , byłbym bardzo wdzięczny Pozdrawiam!!
    Laser3000
    Pupil
    Praktyczny taki sam jak tam ktoś wysłał zdjęcia i pytania też takie same tylko trzeba według mnie uważać na czas ponieważ na pozór dużo go jest a w praktyce to tak średnio dużo jak dla mnie wiadomo każdy ma inne tempo pracy jeden szybko by dwa takie zrobił a drugi jeden na styk i trzeba mieć doświadczenie.
    matkic
    Level 1  
    Dołączam się do prośby...
    krzysiu1729 wrote:
    Siema wszystkim, dacie radę ogarnąć schemat jaki był na egzaminie praktycznym e07? Z góry dzięki 😁
    Brykiecik
    Level 12  
    Hejka może ktoś kto już miał e08 powiedzieć czy w korytkach trzebabyło prowadzić osobnymi przewodami czy kablem oponowym? (ten z białą powłoką)
    maciorkusowaciasty
    Level 19  
    W korytkach do: gniazda, włącznika i halogenu - pojedynczymi drutami.

Przewód z powłoką od puszki zasilającej do rozdzielnicy.
    Brykiecik
    Level 12  
    Egzamin E08 i E07 2018 sesja Czerwiec - Lipiec

Może mi ktoś powiedzieć jak wypełnić te tabele?
    W pole wartość wpisać np.: 0,1 Ohma, w jednostce: Ohm a w ciągłość/przerwa wpisać po prostu jak będzie ciągłość: ciągłość a gdy nie będzie ciągłości: przerwa?

Dobrze to zrozumiałem?
    bodzio507
    Level 30  
    Dobrze zrozumiałeś.
    Jak nie ma ciągłości to nie powinieneś włączyć instalacji, więc trzeba tak robić żeby była ciągłość.
    varon23
    Level 12  
    Na E.07 Wystarczyło znać schemat :) Wszystko było opisane dokładnie. Zdane na 100% za pierwszym razem :)
    bodzio507
    Level 30  
    varon23 wrote:
    Na E.07 Wystarczyło znać schemat

Przecież schemat był dany w zadaniu.
    Santro
    Level 8  
    Zdaje ktoś może jutro e07 teorie o 8 rano?