Witam . Proszę o pomoc w doradztwie. Interesuje mnie zakup telewizora , waham się pomiędzy SONY KD 49 XE 7005 BEAP lub SAMSUNG UE 55 MU 8009 TXZG . Proszę o radę osób , które mają lub znają się na TV , który jest lepszy. Dziękuję . Pozdrawiam
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereLudwik XVI wrote:Czy system Android jest w samsungu czy tylko w sony . Pytam bo czytałem różne opinie o tym systemie , nie raz nie zbyt dobre.Zdecydowanie SAMSUNG UE 55 MU 8009.
To w kazdym aspekcie lepszy TV. Matryca VA, 120Hz, dobre, wielostopniowe upłynniacze obrazu, wyzsza jasność zarówno w sdr jak i hdr..
LOCOLOCO wrote:Trudno mi powiedzieć na czym tak dosłownie mi zależy , żonie na pewno w 100% na jakości obrazu . Mi chyba też bo znając życie to będzie tak jak z moją komórką samsung nie wykorzystuje jej pewnie nawet w 30% bo służy mi tylko do dzwonienia i Neta innych funkcji po prostu nie wykorzystuje bo nie znam się na nowinkach i gadżetach . Może po prostu chciałbym telewizor który będzie mnie cieszył , że posłuży mi trochę bez awarii. Mój Telewizor teraz to 6 letni Samsung w salonie 32cale u córki Sharp nie mam pojęcia ile ma 12-14 cali i sypialnia Toshiba 29cali też tak z 6 latA na czym Ci najbardziej zależy ?
Jaki masz teraz telewizor ?
Z czego sygnał ?
LOCOLOCO wrote:No to mam problem bo już gupawki dostaje od tych parametrów , danych technicznych , modeli itp . Ten z Xboxem może i fajna sprawa , można trochę z dzieckiem pograć , ale nie miałem nigdy LG . Musiałbym zobaczyć w sklepie obraz na żywo no i czy to ips ?Czyli masz dobre modele :
- Philips 55PUS8602
- LG 55 SK80
- Philips 55PUS8303 za 4299 zł
- TCL 55X9006 za 3999 zł
- Sony 55XE8505 za 4250 zł
A za 5699 masz Oleda 55B7 i to z promocją z LG POlska
http://www.lg.com/pl/lg-magazine/mundial
Albo Oled Philipsa 55POS9002 za 5999 zł z Hue zestawem ( 699 zł) gratis
zenobit wrote:Zenobit właśnie, dlatego już mnie głowa boli od tego wszystkiego , też nie chce wydawać dużej kasy na coś co za kilka miesięcy padnie a zarazem chce kupić TV , który mi posłuży na jakiś czas i za 2-4 lata nie będzie do tyłu z technologią tak jak 4k mam na dzieje że za 2-3 lata będą już programy stacjonarne tak nadawane . W końcu nie wiem na co się zdecydować . Dziękuję za dotychczasowe porady wszyscy chcą w jakimś stopniu pomuc i za to dziękujęSam chciałem kupić LG OLED 55B7 ale po poczytaniu opinii użytkowników na temat wypaleń, darowałem sobie. Do oglądania tylko filmów OLEDy się nadają. Do oglądania TV już nie, bo się wypalają permanentnie (burn-in) paski z wiadomości, loga różnych stacji. Jest masa takich tematów na forach w UK i ludzie wrzucają screeny. Przewiń trochę w dół a zobaczysz zdjęcia![]()
helpforum.sky.com/t5/Sky-Q/LG-OLED-screen-burn-in-issues/td-p/2682213
helpforum.sky.com/t5/Sky-Q/LG-OLED-screen-burn-in-issues/td-p/2682213/page/4
No i jeszcze testy rtings.com
rtings.com/tv/learn/permanent-image-retention-burn-in-lcd-oled
co prawda one są hardkorowe, ale nie ryzykowałbym wydawać takiej kasy na telewizor który po roku będzie mnie denerwował.
Z racji tego że matryce OLED produkuje tylko LG tak więc nie ma znaczenia jakiego producenta OLED'a kupisz. Technologie zapobiegania tym zjawiskom też niestety nic Ci nie pomogąTaka ściema dla ubogich
![]()
OLED do filmów i sporadycznie wiadomości - tak. Do oglądania normalnych kanałów z logami stacji - NIE.
Sam się teraz bujam z kupnem telewizora i ciężko się zdecydować bo OLED super parametry, kąty widzenia, czerń i cena spoko ale te obsrane wypalenia, potem idą LEDy z VA które mają słabe kąty widzenia i LEDy z IPS które z kolei mają słabą czerń. Weź tu żyj panie
LOCOLOCO wrote:Twój ukochany Panasonic przerzucił się też tylko na IPS.